Kadınlarda Türkiye Kupası Galatasaray MP'ın

Basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’yi 76-72 mağlup eden Galatasaray Medical Park kazandı. Sarı kırmızılı ekipte Fowles, 25 sayı, 16 ribaundla maçı tamamlayarak galibiyette büyük pay sahibi oldu.

NTV Spor 11.03.2012 - 16:00
Kadınlarda Türkiye Kupası Galatasaray MP'ın

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Galatasaray Medical Park, Antakya Spor Salonu'nda Fenerbahçe'yi 76-72'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmayı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Antakya GSİM Emrullah Taşkın, TBF As başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, Alt Yapı Bayan Milli Takımlar Menajeri Çiğdem Oktay da izledi.

Tempolu başlayan mücadelede boyalı alanı etkili kullanan Fenerbahçe, ilk iki dakika sonunda skoru 6-2'ye getirdi. Alan savunmasına dönen Galatasaray Medical Park karşısında özellikle Penny Taylor ile hücumları sayıya çeviren Sarı Lacivertliler, durumu 8-4 yaptı. Mola alan Sarı Kırmızılılar, aranın ardından da hücumlardan boş dönerken, Fenerbahçe ise Taylor ile Birsel'in basketleriyle farkı 8 sayıya çıkarttı (12-4). Şaziye'nin üç sayı isabetinin ardından son bölümde özellikle Angel McCoughtry ile hücumları iyi organize eden Sarı Lacivertliler, ilk periyotu da 26-14 önde tamamladı. Alan savunması yaparak ikinci periyota başlayan Galatasaray Medical Park, Sylvia Fowles ile Epiphanny Prince ikilisinin de hücumda sorumluluk almasıyla farkı 6 sayıya indirdi (28-22). Bunun üzerine mola alan Sarı Lacivertliler, alan savunmasına karşı hücum etmekte zorlanırken, Prince'in penetrelerine de engel olamadı. Karşılıklı top kayıplarının ardından Prince'in önderliğinde kontrolü eline alan Galatasaray Medical Park, 17.dakikada 33-35'lik skorla üstünlüğü eline aldı. Sarı Kırmızılılar, devre sonunda da soyunma odasına 38-44 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, savunmalar da ön plana çıktı. Angel McCoughtry, Ivana Matovic ve Nevriye Yılmaz üçlüsüyle alan savunmasına karşı iyi hücum eden Sarı Lacivertliler, yakaladığı 13-0'lık seriyle de 51-44 öne geçti. Mola alan Galatasaray Medical Park, aranın ardından Bahar Çağlar ve Diana Taurasi ile hücumları değerlendiremezken, Fenerbahçe ise Taylor ve Matovic'in de basketleriyle farkı 11 sayıya çıkarttı (55-44). Fowles ile periyotun tamamlanmasına 2:45 kala ilk sayılarını bulan Sarı Kırmızılılar karşısında hücumu iyi organize eden Fenerbahçe, periyot sonunda da skoru 59-51'e getirdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde oyuna hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, Tina Charles ve Sylvia Fowles ikilisiyle yakaladığı 6-0'lık seriyle farkı iki sayıya indirdi (59-57). Bu serinin ardından mola alan Sarı Lacivertliler, Cappie Pondexter'ın da sayılarıyla hücumdaki suskunluğunu bozdu. Şaziye İvegin'in üç sayılık isabeti ve Diana Taurasi'nin de serbest atışlarıyla Galatasaray Medical Park, 37.dakikaya 67-68 üstün girdi. Üç uzuna dönen Sarı Kırmızılılar, Sylvia Fowles'ın serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle, son dakikaya 72-74 üstün girdi. Nefes kesen son bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan da 72-76 galibiyetle ayrılarak Spor Toto Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Finalde Fenerbahçe'yi 76-72 ile geçerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Medical Park'a şampiyonluk kupasını ve madalyalarını, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, TBF As başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin ve TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat sundu.

Spor Toto Türkiye Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe'ye ikincilik şiltini Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz verdi.

Diğer yandan Spor Toto Türkiye Kupası'nda Kupanın Yıldızı, Galatasaray Medical Park'tan Sylvia Fowles seçildi. Fowles'a ödülünü Spor Toto Organizasyon ve Reklam Şube Müdürü Yaşar Göçer sundu.

GALATASARAY MP: 76 - FENERBAHÇE: 72
SALON:
Antakya Spor Salonu
HAKEMLER: Halil Baldemir, Fatih Arslanoğlu, Ayşe Nur Yazıcıoğlu
FENERBAHÇE (72): Birsel Vardarlı 6 (3 ribaund- 3 asist), Esmeral Tunçluer (1 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 8 (5 ribaund- 3 asist), Penny Taylor 11 (1 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 15 (9 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 2 (1 ribaund- 1 asist), Cappie Pondexter 10 (1 ribaund- 2 asist), Angel McCoughtry 20 (4 ribaund- 3 asist)
GALATASARAY MEDİCAL PARK (76): Epiphany Prince 17 (3 ribaund), Bahar Çağlar (1 ribaund- 2 asist), Işıl Alben (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 18 (4 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 6 (4 ribaund- 2 asist), Melisa Can, Tina Charles 10 (11 ribaund), Sylvia Fowles 25 (16 ribaund- 1 asist)
1.PERİYOT: 26-14
2.PERİYOT: 12-32
3.PERİYOT: 21- 7
4.PERİYOT: 13-25

Sayfa Yükleniyor...