Beşiktaş Milangaz yarı finale çok yakın

FIBA Eurochallenge çeyrek finalinde ilk maçına çıkan temsilcimiz Beşiktaş Milangaz, deplasmanda karşılaştığı Artland Dragons’u 73-74 mağlup etti. Temsilcimiz bu sonuçla seride 1-0 öne geçti.

NTV Spor 13.03.2012 - 23:29
Beşiktaş Milangaz yarı finale çok yakın

FIBA Eurochallenge çeyrek finalinde ilk maçına çıkan temsilcimiz Beşiktaş Milangaz, deplasmanda karşılaştığı Artland Dragons'u 73-74 mağlup etti. Temsilcimiz bu sonuçla seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın rövanşı 15 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynanacak. Seride eşitlik olması durumunda, yarı finale yükselecek olan takım 20 Mart Salı günü Almanya'da oynanacak maçın ardından belirlenecek.

Maça etkili başlayan temsilcimiz Erceg ve Hawkins ile ilk dakikalarda etkili olurken skoru 2-8 yaptı. Beşiktaş Milangaz periyotta son 5 dakika 40 saniyeye ise Arroyo'nun sayısı ile 4-10 üstün girdi. Ancak toparlanan ve sayılar bulan ev sahibi ekip ise aradaki farkı kapattı. İlk periyodun sonlarına doğru hücumda yeniden etkinliğini arttıran temsilcimiz farkı açmaya devam etti ve periyodu 15-23 önde kapadı.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda da skor üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz Hawkins ve Erceg ile skoru 21-27 yaptı. Periyodun orta bölümlerinde kontrolü ele geçiren Artland Dragons ise üst üste basketlerle önce farkı eritti sonrasında ise 30-29 önde geçti. Üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip devreyi de 37-35 önde tamamladı.

Maçın ikinci devresi başa baş çekişme içerisinde geçti. Her iki ekip birbirine üstünlük kurmaya çalışırken periyotta son 5 dakika 40 saniyeye 45-45 eşitlikle girildi. Oyunu bırakmayan Beşiktaş Milangaz rakibi karşısında öne geçmek istese de bunda başarılı olamadı ve periyodu 54-52 geride kapattı.

Mücadelenin son periyodu büyük heyecana sahne oldu. Toparlanan temsilcimiz Erceg'in basketleriyle rakibi karşısında farkı eritirken skorda da 61-65 üstünlüğü ele geçirdi. Zorlu maçta son 2 dakika 51 saniyeye ise Siyah Beyazlılar Mensah-Bonsu'nun basketiyle 66-69 önde girdi. Nefes kesen maçta son dakikaya girildiğinde konuk ekip skorda eşitliği bulurken (71-71) son 22 saniyeye de 73-73 eşitlikle girildi. Bitime 3 saniye kala Arroyo faul atışlarından birini sayıya çevirirken rakibi son hücumu kullanamadı ve temsilcimiz maçtan 73-74 galip ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...