Ataman: Dörtlü Final'e talibiz

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 27-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak FIBA EuroChallenge Kupası'nın Dörtlü Final organizasyonunu İstanbul'da düzenlemeye talip olduklarını söyledi.

NTV Spor 16.03.2012 - 14:30
Ataman: Dörtlü Final'e talibiz

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, ilk günden itibaren hep doğru hamleler yaptıklarını söyledi.

FIBA EuroChallenge Kupası'nda ''Dörtlü Final''e kalmalarının ardından açıkla

 

malarda bulunan Ataman, bir maratonun içinde yer aldıklarını belirterek, ''Dörtlü Final öncesi biz bu kupada 14 tane maç yaptık. Bu 14 maçın 12'sini kazanmayı başardık. Kaybettiğimiz 2 maçı da az farklarla yitirdik. Çeyrek final eşleşmesindeki rakibimiz Artland Dragons ise tehlikeli bir takımdı. Sahasında hiç kaybetmemişti. Ama onları salonlarında yendik. Özellikle ilk yarıda mükemmele yakın oynadık'' dedi.

Sezon başında Milangaz'ın sponsor olmasıyla sıkıntıların son bulduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, ''Bu sponsorlukla birlikte çok ciddi bir organizasyon oluştu. Böyle ciddi organizasyon içerisinde sakatlıklar olabilir. Gidenler ve gelenler olabilir. Bence geçmiş yıllardan farklı olarak kulübün basketbola bakış açısında değişiklik var. Demirören Grubu'nun ciddi yaklaşımıyla sorumluluğu hissettik'' diye konuştu.

''HEP DOĞRU HAMLELERİ YAPTIK''
Ergin Ataman, sezon başından itibaren hep doğru hamleler yaptıklarını ifade etti.

Sakat oyuncuların yanı sıra NBA'den giden ve gelen oyuncuların olduğuna dikkati çeken Ataman, ''Giden oyuncuların yerini dolduracak oyuncular da geldi. Takımın kimyasını hiçbir zaman bozmadık'' dedi.

Yıldız oyuncuların transfer edilmesine rağmen takım kaptanı David Hawkins'in doğal liderliğini hiç bozmadığını kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Doğal lider hep Hawkins kaldı. Bir sürü yıldız oyuncu geldi ama Hawkins doğal lider oldu. O'nun basketbol tarzını ve mücadeleci yapısını tüm takıma yaymayı başardık. Böyle olunca her şeyin üstesinden geldik. Sakatlıklara rağmen takım olgusunu yaratmayı başardık ve şu ana kadar istediğimiz yerlere geldik'' diye konuştu.

Beşiktaş Milangaz olarak her kupada zirveyi hedeflediklerini kaydeden Ataman, Pops Mensah-Bonsu'ya ise övgüler yağdırdı.

Mensah-Bonsu'nun bütün gücünü ve yüreğini ortaya koyduğunu belirten Ergin Ataman, ''Böyle bir oyuncuyla çalıştığım için mutluyum. Her oyununun çalışmak isteyeceği tarzda bir oyuncu. Bazı oyuncular bir gün iyi oynar, bir gün kötü oynar. Ama Mensah-Bonsu her maçta en fazlasını ortaya koyuyor. Güç olarak takımına katkı vermeye çalışıyor. Beşiktaş için pozitif bir transfer oldu''diye konuştu.

''BU ORGANİZASYONUN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR''
Gelecek sezonla ilgili planlamaları konuşmanın şu an için erken olduğunu anlatan Ataman, yine de mevcut organizasyonun gelecek sezon da devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

''Sezon sonunda hepimizin sözleşmesi sona eriyor'' diyen tecrübeli başantrenör, ''Gelecek konusu tamamen yönetimle alakalı bir durum. Şu an için gelecek sezonla ilgili bir şey söylemeye yetkim yok. Ancak şu bir gerçek ki, burada son derece mutluyuz. Bu organizasyon aynı şekilde devam ederse tabii ki içinde olmak isteriz. Bana sürekli bu yönde sorular geliyor. 'Bırakma bizi' diye istekler oluyor. Ama benim elimde olan bir şey değil. Son derece düzgün giden bir organizasyonla ve sponsorla Beşiktaş gibi bir camiada başarılı olmak güzel. Bu organizasyonun devam etmesi lazım.'' dedi.

''ARTIK TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORUZ''
Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ataman, Avrupa'da artık sadece kulübü değil, Türkiye'yi temsil ettiklerini dile getirdi.

Hedeflerinin kupayı Türkiye'ye getirmek olduğunu vurgulayan Ergin Ataman, ''Beşiktaş Milangaz kadro itibariyle belki bu kupanın favorisi. Ama sezon başını değerlendirdiğimizde diğer Türk takımları da Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final için favori gibiydiler. Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Avrupa Ligi Dörtlü Finali için adaylardı. Sonuçta bu bir spor. Sporda hiçbir zaman favori olmaz. Artık kupada final oynayıp şampiyon olmayı istiyoruz. Dörtlü Final'de ciddi rakipler olacak. Her kupanın kendine göre zorluğu var. UEFA Avrupa Ligi'ndeki Atletico Madrid, belki bir Barcelona veya Real Madrid değil, ama sonuçta Atletico Madrid. Belki bizim organizasyonda Barcelona, Real Madrid veya Siena yok. Ama diğer takımlar da güçlü. Beşiktaş da ilk kez buralarda yer alıyor. Şimdi de bu başarıyı kupayla süslemek istiyoruz. İşimiz de son derece zor.'' diye konuştu.

''DÖRTLÜ FİNAL''İ DÜZENLEMEYE TALİBİZ''
Ergin Ataman, 27-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak FIBA EuroChallenge Kupası'nın Dörtlü Final organizasyonunu İstanbul'da düzenlemeye talip olduklarını ifade etti.

Bu yönde ön başvurularını gerçekleştirdiklerini kaydeden tecrübeli başantrenör, ''Düzenlemek istediğimiz konusunda başvuruda bulunduk. Şu anda gerekli çalışmalar yapılıyor. Hem Beşiktaş Kulübü, hem de FIBA nezdinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Ev sahipliği zannediyorum ay sonunda netleşecek. Ciddi bir organizasyon. Maddi kısımları ve sponsorluklar inceleniyor. FIBA tarafından inceleniyor. FIBA ile bir anlaşma sağlanabilirse biz bunu düzenlemek istiyoruz'' diye konuştu.

''SİNAN ERDEM SPOR SALONU'NDA DÜZENLEMEK İSTİYORUZ''
Ergin Ataman, Dörtlü Final'i düzenleme hakkını almaları halinde bunu Sinan Erdem Spor Salonu'nda organize etmeyi planladıklarını söyledi.

THY Avrupa Ligi'nin Dörtlü Final organizasyonun da İstanbul'da olacağını hatırlatan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Ama THY Avrupa Ligi'nde Türk takımı yok. Bu organizasyon da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. FIBA EuroChallenge Kupası'nın Dörtlü Finali'ni İstanbul'da düzenlersek, 18 bin seyircili dolu bir salonda yapılacağına inanıyoruz. Kupanın organizasyonu adına önemli olacak. Basketbol Federasyonu da iyi yaklaşım gösteriyor. Başkan Turgay Demirel bize yardımcı oluyor. Onların da desteğini alarak Dörtlü Final'i almaya çalışıyoruz. Kural gereği bu organizasyona katılacak takımlardan birinin sahasında olacak.'' dedi.

DÖRTLÜ FİNAL'DE İKİ TAKIM BELLİ OLDU
FIBA EuroChallenge Kupası'nda Dörtlü Final'de mücadele edecek iki takım belli oldu.

Beşiktaş Milangaz'ın yanı sıra kupanın bir diğer eşleşmesinde Roanne Basket takımını 75-73 ve 78-76 yenerek seride 2-0 öne geçen Fransız ekibi Elan Chalon, Dörtlü Final'e yükselen bir diğer takım oldu.

Dörtlü Final'e çıkacak son iki takım ise Szolnoki Olaj (Macaristan)-Ventspils (Letonya) ve Triump Lyubertsy (Rusya)-Mad Croc Fuenlabrada (İspanya) eşleşmesindeki son maçlarda belli olacak.

Sayfa Yükleniyor...