İstanbul bileti Navarro'dan!

THY Euroleague'de Barcelona Regal, NTV'den canlı yayınlanan karşılaşmada Unics Kazan'ı 67-56 mağlup etti ve seride durumu 3-0 yaparak İstanbul'daki Final-Four biletinin sahibi oldu. Juan Carlos Navarro, 21 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu.

NTV Spor 27.03.2012 - 20:47
İstanbul bileti Navarro'dan!

NTV'den canlı olarka yayınlanan karşılaşmada Unics Kazan, Barcelona Regal'ı ağırladı.

Barcelona, evinde oynadığı iki karşılaşmada da Unics Kazan'ı mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirmişti. Rusya'da oynanan karşılaşmadan da galip ayrılan konuk takım, adını 7. kez Final-Four'a yazdırdı.

Juan Carlos Navarro 21 sayı üreterek sahanın en skorer ismi oldu. 2 ribaund alıp, 3 de asist yapan Navarro'nun yanı sıra Barcelona'da başka hiçbir oyuncu çift haneli sayılara ulaşamaması dikkat çekti. Marcelinho Huertas 9 sayı - 4 asistle mücadele oynarken, Boniface Ndong 8, Erazem Lorbek 7 ve C. J. Wallace ile Fran Vazquez 6'şar sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Avrupa defterini kapatan Unics Kazan'da ise Henry Domercant 19 sayıyla oynadı. Terrell Lyday 12 sayıyla oynarken, Lynn Greer de 5 sayı üretti.

Karşılaşmaya 5-0'lık seriyle başlayan Unics Kazan, ilk 4 dakikayı 10-4 üstünlükle geçerken Juan Carlos Navarro'nun üç, Erazem Lorbek'in de iki sayılık basketiyle farkı eriten Barcelona, skoru 12-12'de eşitledikten sonra Navarro'nun basketiyle öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son dakikalarına doğru skordaki üstünlüğü tekrardan eline alan Unics Kazan, Vladimir Veremeenko'nun basketiyle ilk 10 dakikayı 19-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında farkı 4 sayıya yükselten ve bu farkı korumayı başaran Unics Kazan, Terrell Lyday ve Henry Domertcant'ın basketiyle skoru 28-21'e getirdi ve farkı 7'ye yükseltti. Domertcant'ın hücuma desteğini artırmasının ardından fark 10 yükselirken, Navarro ve Lorbek farkın daha da açılmasına izin vermedi. Çeyreğin son 20 saniyesinde iki üç sayılık isabet bulan Barcelona, çeyreği 6 sayı farkla 34-28 geride tamamladı.

Üçüncü çeyrek Henry Domercant'ın sayısıyla başlarken, Victor Sada'nın basketine Nathan Jawai karşılık verdi. Skorun 38-31'e gelmesinin ardından Barcelona oyuna ağırlığını koydu ve farkı eritti. Yaklaşık 3 dakikalık zaman diliminde 8-0'lık bir seri elde eden konuk takım 39-38 öne geçmeyi başardı. Uzun süre skor üretemeyen ev sahibi takım Veremeenko ile sayı bulurken, Navarro'nun basketleriyle Barcelona üçüncü çeyreği 46-45 önde bitirdi.

Son çeyreğin ilk dakikalarında skor 48-48'de eşitlenirken, 10-0'lık seri elde eden Barcelona, son 4 dakikaya 60-50 önde girdi. Hücumlardan boş dönen ve Chuck Eidson ile Fran Vazquez'un basketlerine engel olamayan Unics, farkın açılmasına engel olamadı. Kalan sürede Unics Kazan'ın geri dönüşüne izin vermeyen Barcelona Regal, karşılaşmadan 67-56 galip ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...