Maccabi'nin bir ayağı İstanbul'da!

Maccabi Electra Tel Aviv, THY Euroleague çeyrek final 3. maçında Panathinaikos'u nefesleri kesen bir mücadelenin ardından 65-62 devirdi ve seride durumu 2-1'e getirerek Final-Four için büyük avantaj sağladı.

NTV Spor 28.03.2012 - 00:06
Maccabi'nin bir ayağı İstanbul'da!

NTV'den canlı yayınlanan karşılaşmada Maccabi Electra Tel Aviv, Panathinaikos'u ağırladı.

Maccabi, karşılaşmadan 65-62 galip ayrılarak seride durumu 2-1'e getirdi. Serinin 4. maçı 29 Mart, yine İsrail'de oynanacak. 22.05'te başlayacak karşılaşma NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Maccabi Electra Tel Aviv'de Yogev Ohayon 33 dakikaya 12 sayı sığdırırken, 6 da asist üretti. Devin Smith 11 sayı - 9 ribaundla mücadele ederken, Richard Hendrix 9 sayı - 7 ribaund, David Blu, Lior Eliyahu ve Sofoklis Schortsanitis de 8'er sayı üretti.

Panathinaikos cephesinde ise Mike Batiste 13 sayı - 6 ribaundla oynarken, Ian Vougioukas ve Nick Calathes 11 sayıyla mücadele etti. Dimitris Diamantidis 8 sayı - 5 ribaund - 5 asistle mücadele etmesine rağmen mağlubiyeti engelleyemedi.

Karşılaşmaya Maccabi Electra Tel Aviv, Devin Smith ve Keith Langford'un basketleriyle başladı ve 5-0 öne geçti. Mike Batiste ve Nick Calathes'in basketleriyle rakibine cevap veren Panathinaikos, Sofoklis Schortsanitis ve Yogev Ohayon'un sayılarına engel olmayınca 11-0'lık seri gelince, Maccabi öne fırladı. David Blu'nun üç sayılık basketiyle son 1 dakikaya 21-11 önde giren Maccabi Electra, çeyreği de 24-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Diamantidis ve Batiste'in basketleriyle skoru 26-20'ya getiren konuk takım, 5 sayılık farkı korumayı başarsa da Keith Langford'un basketiyle fark tekrardan 7'ye çıktı. Maccabi'nin skor yükünü Hendrix çekerken, Ian Vougioukas da Panathinakos adına skor üreten isim oldu. 18. dakikada Ohayon'un basketiyle farkı çift hanelere çıkartan Maccabi, devreyi de 41-28 önde bitirdi. 

Vougioukas'un basketleriyle üçüncü çeyrek başlarken, Maccabi de Schortsanitis ile sayılar buldu. Ohayon'un serbest atış çizgisinden bulduğu basket ile fark tekrardan 10'a yükselirken, Nick Calathes ve Perperoglou'nun basketleriyle skor 46-41'e geldi. Devin Smith, Maccabi'ye nefes aldıran basketi kaydederken, ev sahibi takım çeyreği 50-44 önde geçti.

Final periyoduna Mike Batiste'nin basketiyle başlanırken, fark uzun bir sürenin ardından ilk kez 3 sayıya kadar düştü. Diamantidis'in üç sayılık basketiyle skor 56-53'e gelirken, Hendrix'in sayısıyla skor 60-55'e taşındı. Hücumlardan boş dönen Maccabi, Kaimakoglou ve Perperoglou'nun skora katkısının ardından farkın 1 sayıya düşmesine engel olamadı ve skor 61-60'a geldi. Devin Smith'in basketiyle fark yeniden 3'e çıkarken, son 35 saniyeye Maccabi 63-62 önde girdi ve Hendrix'le fark yeniden 3'e yükseldi. Son topu değerlendiremeyen Panathinakos, karşılaşmadan 65-62 mağlup ayrıldı.

İSTANBUL BİLETİ NAVARRO'DAN!

Sayfa Yükleniyor...