Olympiakos güle oynaya

THY Euroleague çeyrek final serisi üçüncü maçında Olympiakos, NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta Montepaschi Siena’yı 75-55 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti ve tur için önemli bir avantaj yakaladı.

NTV Spor 28.03.2012 - 22:47
Olympiakos güle oynaya

THY Euroleague çeyrek final serisi üçüncü maçında Olympiakos, sahasında Montepaschi Siena'yı ağırladı.

Olympiakos, başından sonuna kadar üstün oynadığı karşılaşmayı 77-55'lik skorla kazanarak seride 2-1 öne geçti ve tur için büyük bir avantaj yakaladı.

Montepashi Siena, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmaya hücumda etkili başladı. 7-1'lik seri yakalayarak ipleri eline geçiren İtalyan ekibi, Kyle Hines'ı durdurmakta zorlanınca Olympiakos skora 10-10 eşitlik getirdi. Printezis ile öne geçen Yunan ekibi, ilk çeyreği de 14-12 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Pero Antic'in kaydettiği basketlerle oyuna ağırlığını koymaya başlayan Olympiakos, farkı çift hanelere taşıdı. Siena'nın kolay sayılar bulmasına izin vermeyen ev sahibi takım, soyunma odasına da 32-21'lik skorla üstün gitti.

Maçın ikinci devresine Olympiakos hızlı başladı. 3 sayı çizgisinin gerisinden de skor üretmeye başlayan ev sahibi takım, arayı açmaya devam etti. Skoru 39-21'e getiren Yunan ekibi 18 sayılık avantaj yakaladı. Rakocevic'in sayılarıyla ayakta kalmaya çalışan Siena, rakibine cevap veremedi ve son çeyreğe de 48-30 geride başladı.

Son çeyrekte İpleri tamamen eline geçiren Olympiakos, farkı açmaya devam etti. Farkı 20 sayının üzerine taşıyan Yunan ekibi, bulduğu kolay sayılarla rakibini oyundan düşürdü ve salondan da 75-55'lik skorla galip ayrılarak seride 2-1 öne geçti.

Olympiakos'ta Kyle Hines 15 sayı, 9 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Kostas Sloukas 11 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle oynadı. Konuk ekipte Bo McCallebb'in 15 sayı ve 4 ribaundu mağlubiyeti engelleyemedi.

Sayfa Yükleniyor...