Lideri Lakovic taşıdı!

Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe Ülker engelini 84-72 ile geçti. Kenardan gelen Jaka Lakovic ürettiği 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynarken, Furkan Aldemir de 18 sayı - 12 ribaundla yıldızlaştı.

NTV Spor 11.04.2012 - 21:01
Lideri Lakovic taşıdı!

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i konuk etti.

Karşılaşmadan 84-72 galip ayrılan Galatasaray Medical Park, galibiyet serisini 4 maça yükseltti. Sarı kırmızılı ekip, 27. maçında 23. galibiyetine imza attı ve liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe Ülker ise ligdeki 8. mağlubiyetiyle tanıştı.

Galatasaray Medical Park cephesinde kenardan gelen Jaka Lakovic 4/5 üç sayı isabetiyle 17 sayı üretti ve galibiyette önemli rol oynadı. 17 sayısının yanına 3 ribaund - 3 asist istatistiklerini de ekleyen tecrübeli oyuncunun yanı sıra, 21 yaşındaki Furkan Aldemir'in performansı da alkış topladı. 24 dakika sahada kalan Furkan, bir şut kaçırdı ve 18 sayı üretirken, 12 de ribaund aldı. Jamon Gordon ile Luksa Andric de 12 sayıyla mücadele ederken, Nihad Djedovic 11 üretti.

Fenerbahçe Ülker adına sahanın en skorer ismi Roko Ukic oldu. Ukic 13 sayı üretirken, Oğuz Savaş 18 dakikaya 12 sayı sığdırırken, James Gist de 11 sayıyla oynadı. Mirsad Türkcan 12 dakika süre alırken, rakip potaya 5 sayı bırakırken, Engin Atsür de mücadeleyi 7 sayıyla noktaladı.

Karşılaşmaya Furkan Aldemir'in basketleriyle başlayan Galatasaray Medical Park, Roko Ukic ve Bojan Bogdanovic'i savunmakta zorluk çekince skorda denge bozulmadı. Nihad Djedovic'in turnikesiyle ilk beş dakikayı 11-9 önde geçen sarı kırmızılı ekip, farkı 4 sayıya kadar yükseltse de James Gist ve Ömer Onan'ın sayılarıyla skora bir kez daha denge geldi. (13-13) Son dakikaya 1 sayı farkla önde giren Galatasaray, Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle ilk çeyreği 23-20 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Andric'in önderliğinde 5-0'lık seriyle başlayan Galatasaray Medical Park, Ömer, Ukic ve Oğuz ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker'in 10-2'lik serisine engel olamayınca 6 sayı geriye düştü. Lakovic'in üç sayılık basketi Galatasaray'a nefes aldırırken, Mirsad Türkcan'dan hemen yanıt geldi. İyi savunma yapan sarı kırmızılı ekip, çeyreğin sonlarına doğru rakibinin hücumlardan boş dönmesiyle aradaki sayı farkını kapattı. Yaklaşık 3 dakika süre üretemeyen Fenerbahçe, Furkan, Lakovic ve Shumpert'in basketleri savunamadı ve Galatasaray soyunma odasına 39-38 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe etkili bir başlangıç yapan Galatasaray Medical Park, 10-1'lik seriyle farkı açtı. 23. dakikada 49-39 sarı kırmızılı takımın üstünlüğüyle geçilirken, Bogdanovic ve Oğuz'un gayretleriyle fark 3 sayıya kadar düştü. Tutku'nun üç sayılık basketinin ardından Andric ve Lakovic'in de devreye girmesiyle farkı tekrardan çift hanelere çıkartan Galatasaray, final periyoduna 62-50 üstünlükle gitti.

Son çeyreğin başında Lucas Gordon'un basketiyle sarı kırmızılı takım farkı 14'e çıkarttı. Andric ve Lakovic'in basketleriyle hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Ülker karşısında sonuca rahat giden sarı kırmızılı ekip, üst üste üç sayılık basketlerle farkı 19'a kadar yükseltti. Oğuz Savaş ve Gist'in sayıları farkın daha da açılmasına engel olurken, Engin Atsür'ün basketiyle Oktay Mahmuti'nin molası geldi. Molanın ardından Lucas Gordon basketiyle rahat bir nefes alan Galatasaray, Bogdanovic ve Kaya Peker'in skor üretmesiyle farkın 10 sayıya kadar inmesine engel olamadı. Kalan süreyi iyi değerlendiren Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan 84-72 galip ayrıldı.

GALATASARAY MEDİCAL PARK: 84 - FENERBAHÇE ÜLKER: 72
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Ahmet Ersan Ergüler
Galatasaray Medical Park: Lucas 12, Dedovic 11, Göksenin Köksal, Savovic, Furkan Aldemirx 18, Lakovic 17, Shumpert 2, Tutku 5, Andric 12, Ender Arslan 3, Cevher Özer 4
Fenerbahçe Ülker: Ukic 13, Bogdanovic 8, Preldzic 6, Kaya Peker 5, Gist 11, Mirsad Türkcan 5, Ömer Onan 5, Engin Atsür 7, Oğuz Savaş 12 
1. Periyot: 20-23
Devre: 39-38
3. Periyot: 62-50

TARAFTARLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi maça sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda yapılan karşılaşmaya, iki kulüp arasındaki anlaşma gereği sarı-lacivertli taraftarlar alınmazken, maçın biletlerini günler önceden tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar salonu tamamen doldurdu.

Maç öncesinde salonda ışık gösterisi yapılırken, taraftarlar yaptıkları coşkulu tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, yönetim kurulu üyesi Ali Gürsoy ile Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy da protokol tribününden izledi.

CANER TOPALOĞLU KADRODA YOK
Galatasaray Medical Park'ta sağ ayak adalesinde sakatlığı bulunan Caner Topaloğlu, karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında oynanan derbi maçta ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 84-72 mağlup eden Galatasaray Medical Park, liderliğini sürdürdü.

Bu sonuçla üst üste 4. maçından da mutlu sonla ayrılan sarı-kırmızılı takım, toplamda 23. galibiyetini elde etti. Galatasaray Medical Park, sezonun ilk yarısında 80-79 mağlup olduğu rakibinden rövanşı da farklı bir skorla aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, böylece sezonun ilk yarısında yenildiği güçlü rakipleri Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz ve Fenerbahçe Ülker'i ikinci yarıdaki karşılaşmalarda mağlup etmeyi başardı.

Ligde geçen hafta Banvit'e kaybeden Fenerbahçe Ülker ise üst üste ikinci kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Ligde 5. sırada yer alan sarı-lacivertli takım, ezeli rakibi karşısında aldığı mağlubiyetle bu sezon 8. yenilgisini gördü.

TARAFTARLAR SAHAYA YABANCI MADDELER ATTI
Karşılaşmada ilk periyodun son anlarında hakemlerin kararına tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı.

Galatasaray Medical Parklı oyuncu Ender Arslan'ın girdiği mücadele sonucunda yerde kaldığı pozisyonda hakemler devam kararı verirken, topu kapan Fenerbahçe Ülkerli oyuncular periyodun bitmesine 2 saniye kala basket yaptı. Bu karara çok sinirlenen taraftarlar, hakemler aleyhine tezahüratlarda bulunarak, sahayı pet bardak, çakmak gibi çeşitli yabancı maddeler attı.

Taraftarların bu eylemi nedeniyle salonda birinci uyarı anonsu yapıldı.

OKTAY MAHMUTİ'NİN UYARISIYLA SAKİNLEŞTİLER
Sarı-kırmızılı taraftarların tepkisi ilk periyodun sonunda da devam etti. Taraftarlar, periyodun tamamlanmasıyla oturdukları bölüme geçen Fenerbahçe Ülkerli oyunculara yabancı madde atarken, bu kez ikinci kez uyarı anonsu yapıldı.

Bunun üzerine anons yapılan mikrofonu alan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Oktay Mahmuti, sinirli bir şekilde taraftarlardan yabancı madde atmamalarını istedi. Taraftarlar, Mahmuti'nin bu uyarısını dikkate alıp, yabancı madde atmayı bıraktılar.

Sayfa Yükleniyor...