ŞAMPİYON FENERBAHÇE (VİDEO)

Fenerbahçe, TKBL Playoff Final Serisi’nin 4. maçında Galatasaray Medical Park’ı deplasmanda 15 sayı geriden gelerek 86-96 mağlup etti ve üst üste yedinci, toplamda onuncu kez şampiyon oldu.

NTV Spor 19.04.2012 - 21:44
ŞAMPİYON FENERBAHÇE (VİDEO)

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mutlu sona Fenerbahçe ulaştı. Sarı-Lacivertli takım, Playoff Final Serisi'nin 4. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 86-96'lık skorla mağlup etti ve seriyi 3-1 kazanarak şampiyon oldu.

Son periyottaki mükemmel performansıyla 15 sayı geriden gelerek üst üste yedinci, toplamda onuncu şampiyonluğunu kazanan Sarı-Lacivertlilerde Cappie Pondexter 29 sayı- 4 ribaund- 3 asistle; Angel McCoughtry de 24 sayı- 9 ribaund- 3 asistle yıldızlaştı. Birsel Vardarlı 10 sayı- 5 ribaund- 8 asistle takımına büyük katkı verdi.

Sarı-Kırmızılılarda ise Diana Taurasi'nin 32 sayı- 4 ribaund- 8 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmazken, Sylvia Fowles'un 23 sayı- 11 ribaund- 2 asisti mağlubiyeti önleyemedi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan da izledi.

Maçın spor perdesini Tina Charles açarken, rakibine Birsel Vardarlı'nın dış atışı ile yanıt veren Fenerbahçe, Işıl Alben'in üçlüğüne engel olamadı. Cappie Pondexter farkı 1'e indirdikten sonra Diana Taurasi - Sylvia Fowles ikilisi durum 9-4 yaptı. Karşılıklı basketlerle süren periyodun son 4 dakikasına Galatasaray Medical Park'ın 5 sayı üstünlüğüyle girildi. Sarı-Kırmızılılar, Ivana Matovic'in gayretine rağmen Şaziye İvegin ve Taurasi'nin isabetleriyle avantajını korudu. Fowles da iki pota altı basketiyle ev sahibinin ilk çeyreği 24-14 önde tamamlamasını sağladı.

Fenerbahçe ikinci periyotta Angel McCoughtry ve Pondexter'ın sayılarıyla toparlandı. Rakibinin 7-0'lık serisine Fowles ile nokta koyan Galatasaray Medical Park, Taurasi'nin üçlüğüyle skoru 36-29'a getirdi. Ancak Esmeral Tunçluer'in cevabı gecikmedi ve konuk ekip Pondexter'ın basketleriyle 40-41 üstün duruma geldi. Taurasi'nin üçlüğüyle bir kez daha öne geçen Sarı-Kırmızılılarda Charles ve Fowles seriyi 7-0'a taşıyıp ilk yarının sonucunu belirledi: 47-41.

Üçüncü periyot karşılıklı basketlerle başladı ve 4 dakikalık bölüm geride kalırken Diana Taurasi'nin son saniye üçlüğüyle durumu 55-46 yapan Galatasaray Medical Pak'a Angel McCoughtry yanıt verdi. Fenerbahçe, Ivana Matovic'in ikinci şans basketi ve McCoughtry'nin serbest atışlarıyla farkı 3'e indirdikten sonra Taurasi 4 sayılık bir hücumla takımını rahatlattı.

Savunma direnci artan ev sahibinde Bahar Çağlar'ın da devreye girmesiyle fark 11'e yükselince Sarı-Lacivertliler mola aldı. Galatasaray Medical Park, mola sonrası sert savunmasını sürdürüp serisini 14-2'ye taşırken, Fenerbahçe suskunluğunu Nevriye Yımaz ile bozdu. Pondexter da farkı 10'a düşürdü ve final çeyreğine 72-62'lik skorla girildi.

Sarı-Kırmızılılar final periyodunun ilk 4 dakikası sonunda 8 sayılık avantaja sahipti. Zane Tamane, McCoughtry ve Pondexter'ın isabetleriyle 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe skoru 78-75'e getirip rakibine mola aldırdı. Galatasaray Medical Park moladan Şaziye İvegin'in üçlüğüyle dönse de pota altında McCoughtry ve Tamane'yi durduramadı.

Seriyi 8-0'a taşıyıp Fenerbahçe'nin öne geçmesini sağlayan oyuncu ise Birsel Vardarlı oldu. Taurasi'nin skora denge getirmesinin ardından Pondexter arka arkaya çaldığı iki topu turnikeyle bitirdi. Tamane de son dakikaya girilirken farkı 6'ya yükseltti. Kalan sürede hata yapmayan Fenerbahçe maçı 86-96 kazanarak 10. TKBL şampiyonluğuna ulaştı...

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Rüştü Nuran, Özlem Yalman, Ali Şakacı
GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Epiphanny Prince 2 (1 ribaund- 3 asist), Bahar Çağlar 6 (2 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 3 (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 32 (4 ribaund- 8 asist), Şaziye İvegin 14 (2 ribaund- 1 asist), Melisa Can, Tina Charles 6 (6 ribaund- 3 asist), Sylvia Fowles 23 (11 ribaund- 2 asist)
FENERBAHÇE (96): Zane Tamane 12 (3 ribaund- 4 asist), Birsel Vardarlı 10 (5 ribaund- 8 asist), Esmeral Tunçluer 3 (2 asist), Nevriye Yılmaz 10 (5 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 8 (5 ribaund- 3 asist), Cappie Pondexter 29 (4 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 24 (9 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 24-14
2.PERİYOT: 23-27
3.PERİYOT: 25-21
4.PERİYOT: 14-34

Sayfa Yükleniyor...