Son bilet Beşiktaş Milangaz'ın

Beko Basketbol Ligi play-off serisinde yarı finale çıkan son takım Beşiktaş Milangaz oldu. Çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe Ülker’i deplasmanda 77-74 mağlup eden siyah beyazlılar seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finalde Galatasaray Medical Park'ın rakibi oldu.

NTV Spor 09.05.2012 - 22:22
Son bilet Beşiktaş Milangaz'ın

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Ülker Arena'da Beşiktaş Milangaz'ı ağırladı.

Fenerbahçe Ülker'i deplasmanda 77-74 mağlup eden siyah beyazlılar seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finalde Galatasaray Medical Park'ın rakibi oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Beşiktaş Milangaz oldu. Özellikle Serhat Çetin'in kaydettiği sayılarla kontrolü ele geçiren konuk ekip, Ömer Onan ve Roko Ukic'i durduramayınca sarı lacivertliler aranın açılmasına izin vermedi. Fenerbahçe Ülker savunmasını aşmakta zorlanmayan siyah beyazlılar, ilk çeyreği 21-20 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Fenerbahçe Ülker hızlı başladı. Bogdanovic'in basketiyle öne geçen sarı lacivertliler, farkı 4 sayıya çıkardı. Ancak rakibine cevap vermekte gecikmeyen konuk ekip, üçüncü çeyreğin bitimine 3 dakika kala 33-32 öne geçti. Ömer Onan'ın hücumda devreye girmesiyle birlikte yeniden üstünlüğü ele geçiren sarı lacivertliler, arayı açmaya başladı ve soyunma odasına da 43-36 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Beşiktaş 4-0'lık seriyle başladı ve farkı 3 sayıya indirdi. İlk bölümde iki takım da skor üretmekte zorlanırken, Ukic ve Bogdanovic'in sayılarıyla yeniden ipleri eline alan sarı lacivertliler, farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Serhat Çetin ve Barış Hersek ile 5-0'lık seri yakalayan Beşiktaş Milangaz, çeyreğin bitimine 47 saniye kala 54-52 öne geçti ve son çeyreğe de 54-52 önde başladı.

Karşılaşmanın son çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Maçın son 6 dakikasına 63-62 önde giren siyah beyazlılar, Bonsu'nun basketleriyle farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Son bölümde iki takım da 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle şut kullanırken, sarı lacivertliler son 2 dakikaya girilirken farkı 1 sayıya indirdi: 72-73.

Son 34 saniyeye 74-72 önde giren Beşiktaş Milangaz, üstünlüğünü maçın sonuna kadar korudu ve salondan 77-74'lük skorla galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdan son takım oldu.

Beşiktaş Milangaz'da Hawkins 21 sayı, 7 ribaund ve 4 asistle galibiyette büyük pay sahibi olurken, Serhat Çetin 17 sayı, 3 ribaund ve 2 asistle, Arroyo da 12 sayı, 3 ribaund ve 1 asistle mücadele etti. Fenerbahçe Ülker'de Ukic'in 19 sayı, 3 ribaund, 3 asisti ile Bogdanovic'in 22 sayı, 3 ribaund ve 2 asisti mağlubiyeti engelleyemedi.

FENERBAHÇE ÜLKER: 74 - BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: 77
Salon: Fenerbahçe Ülker Arena
Hakemler: Rüştü Nuran, Ersan Ergüler, Ali Şakacı 
Fenerbahçe Ülker: Ukic   19, Ömer Onan  13, Emir Preldzic 7, Gist 5, Vidmar, Kaya Peker 4, Bogdanovic 22, Engin Atsür  2, Finley  2
Beşiktaş Milangaz: Arroyo 12, Hawkins 21, Serhat Çetin 17, Barış Hersek  6, Mensah Bonsu  8, Erceg 7, Mehmet Yağmur, Kemp  2, Kartal Özmızrak  4
1. Periyot: 20-21
Devre: 43-36
3. Periyot: 52-54

BEŞİKTAŞ'TA ERSİN DAĞLI KADRODA YOK
Fenerbahçe Ülker'de, bir süre önce sakatlığı nedeniyle ameliyat edildiği için takımdan ayrı kalan Oğuz Savaş kadroda yer almadı.

Beşiktaş Milangaz'da ise sakatlığı bulunan Ersin Dağlı maçın kadrosunda yer almazken, karşılaşmayı kenardan izledi.

ALEX DE SOUZA VE VOLKAN DEMİREL MAÇI İZLEDİ
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı Alex de Souza ile kaleci Volkan Demirel de karşılaşmayı izledi.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 12 Mayıs Cumartesi günü Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak sarı-lacivertli ekibin iki önemli ismi, play-off'ta yarı final mücadelesi veren basketbol takımlarına destek için Fenerbahçe Ülker Arena'ya geldi.

Alex ve Volkan, eşleriyle birlikte maçı saha içerisinde bulunan koltuklardan takip etti.

Bu arada, futbol takımından karşılaşmayı izleyenler arasında idari menajer Hasan Çetinkaya da yer aldı.
Karşılaşma öncesi, Türkiye Şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker Yıldız Erkek Takımı ile Fenerbahçe Yıldız Bayan Takımı, aldıkları kupalarla sarı-lacivertli taraftarların karşısına çıktı.

Sayfa Yükleniyor...