Fenerbahçe Ülker finalde kaybetti

THY Euroleague organizasyonu kapsamında düzenlenen "Uluslararası Gençler Basketbol Turnuvası"nda Fenerbahçe Ülker, NTV Spor'dan canlı yayınlanan final maçında Lietuvos Rytas'a 88-69 kaybetti ve turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

NTV Spor 13.05.2012 - 14:46
Fenerbahçe Ülker finalde kaybetti

Oğuz YENİHAYAT - Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan grup maçlarında B Grubu'nu lider tamamlayarak averajla finale yükselen Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Lietuvos Rytas ile şampiyonluk maçına çıktı.

Organizasyondaki rakiplerinden 1-2 yaş küçük oyuncularla mücadele eden ve finale çıkarak büyük bir başarının altına imza atan Fenerbahçe Ülker'de Metecan Birsen 20 sayıya sahanın en skorer ismi oldu. Rakiplerinden iki yaş küçük Berk Uğurlu 37 dakika süre alırken, 8 sayı-4 ribaund-6 asistle mücadele etti. Maça yüksek şut yüzdesiyle başlayan takım kaptanı Umar Atın 35 dakikaya 13 sayı sığdırırken, Mehmet Şanlı 11 sayısının yanına 7'si hücum 14 ribaund ekledi. Oyunun son bölümlerinde beş faul alarak kenara gelen Ayberk Güleryüz ise 7 sayıyla oynadı.

Lietuvos Rytas'ta ise dört oyuncu çift hanelere ulaştı. Edvinas Seskus 17 sayıyla takımının en skoreri olurken, Augustinas Jankaitis 15 sayı üretti. Kenardan gelen Tautvydas Jodelis 12 sayıyla mücadele ederken, Jokubas Gintvainis de 7 sayı-10 ribaundla maçı noktaladı.

"Uluslararası Gençler Basketbol Turnuvası"nda mücadele eden bir diğer temsilcimiz olan Anadolu Efes ise A Grubu'nu galibiyet alamadan son sırada tamamladı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, Umar Atın'ın dış atışlarıyla farkı 6 sayıya kadar yükseltirken, Zarskus ve Krestinin sayılarıyla farkı kapatan Rytas, Gintvainis ile skoru eşitledi: 11-11 Skor üstünlüğünü eline alan ve 7-0'lık bir seriyle farkı açan Litvanya temsilcisi Mehmet Şanlı ve Berk Uğurlu'nun sayılarına engel olamayınca fark kapandı. İlk çeyrek Rytas'ın 22-20 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında skor üretemeyen Rytas, 7-0'lık seriye engel olamadı. Seskus ve Galeckas ile skor bulan Litvanya temsilcisi farkı korurken, Mehmet Alemdaroğlu'nun basketiyle far 7'ye indirdi ve skor 38-31'e geldi. Üstünlüğünü koruyan Rytas, soyunma odasına 42-31 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan taraf Lietuvos Rytas oldu. Seskus ve Jankaitis ikilisi temsilcimize zor anlar yaşatırken, üst üste üretilen sayılarının ardından fark çift hanelere taşındı. Naraskevicius'un üç sayılık basketinin ardından skor 56-40 olurken, Mehmet Alemdaroğlu'nun sayılarına yine Seskus yanıt verince fark erimedi. 18 sayıya kadar çıkan farkın ardından Rytas, çeyreği 62-47 önde tamamladı.

Final periyodunun ilk dakikalarında fark 20 sayıya kadar yükseldi. Metecan Birsen ve Mehmet Alemdaroğlu'nun sayılarıyla farkı eriten Fener, iyi savunma yaptı. Sarı-lacivertli takımda Ayberk Güleryüz 5 faulle kenara gelirken, 37. dakika Mehmet Şanlı'nın basketiyle 79-64 geçildi. Zarskus ve Gintvainis'in skor üretmesiyle farkı tekrardan açan Rytas, karşılaşmadan 88-70 galip ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...