Avrupa'nın üçüncü devi Barcelona!

Turkish Airlines Euroleague'de Barcelona, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve NTV Spor'dan naklen yayınlanan karşılaşmada Panathinaikos'u 74-69 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

NTV Spor 13.05.2012 - 19:48
Avrupa'nın üçüncü devi Barcelona!

Oğuz Yenihayat - Turkish Airlines Euroleague Final-Four'unda son günün ilk karşılaşmasında Panathinaikos ile Barcelona Avrupa üçüncülüğü için karşı karşıya geldi.

Organizasyonun ilk gününde CSKA Moskova'ya kaybeden Panathinaikos iki maçından da mağlubiyetle ayrılmasına rağmen, Yunanistan gelen taraftarları Sinan Erdem Spor Salonu'na büyük renk kattı.

Juan Carlos Navarro'nun forma giymediği karşılaşmada Barcelona'nın sayı yükünü Marcelinho Huertas çekti. 26 dakika 21 sayı üreten Huertas'ın yanı sıra Joe Ingles 13, C.J. Wallace da 12 sayı üretti.

Panathinaikos cephesinde ise Sarunas Jasikevicius kadroda yer almadı. Dimitris Diamantidis 17 sayı üretirken, Aleks Maric 13 sayı-11 ribaundla oynadı. David Logan'ın 11 sayısı ise mağlubiyeti engelleyemedi.

Calathes'in sayılarıyla maça başlayan Panathinaikos'a Huertas cevap verince ilk dakikalar eşitlikle geçildi. Pao, Logan ile skor üretirken Huertas ile etkili olmaya devam eden Barca farkı 5 sayıya yükseltip skoru 14-9'a taşıdı. Farkı koruyan Barca, Ingles ve Vazquez'le skor bulmaya devam ederken, Diamantidis'in devreye girmesiyle fark 1'e indi ve Katalan ekibi çeyreği 21-20 önde bitirdi.

Barcelona ikinci çeyreğe Sada'nın basketleriyle başladı. Wallace'ın üç sayılık basketi farkı 7'ye yükseltirken, Diamantidis ve Logan'ın sayılarına Wallace yanıt verdi. Çeyreğin sonlarına doğru Vazquez'in sayılarıyla farkı 9'a yükselen Barcelona, Huertas'ın serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerin ardından soyunma odasına 48-37 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Panathinaikos Maric'in smacıyla etkili başladı. İki takımın top kayıpları ve hücumlardan boş dönmesinin ardından skor üretilmedi. Maric ile bir smac daha bulan Pao, Tsartsaris'in basketiyle farkı 4'e kadar indirdi. Wallace'nin üç sayılık basketine Perperoglou ile yanıt veren Panathinaikos, Ingles ve Sada'yı savunamayınca fark yeniden açıldı. Çeyreği sonlarına doğru Diamantidis'in sorumluluğu almasıyla Pao, farkı 6'ya indirdi ve Barcelona üçüncü çeyreği 58-52 önde tamamladı.

Bıraktığı yerden son çeyreğe başlayan Ingles ve Wallace farkı 9'a yükseltti. Kaimakoglou ve Diamantidis'e bir kez daha Ingles ile cevap veren Barcelona, Eidson ile farkı 8'e yükseltti. Vougioukas'ın skor üretmesinin ardından Eidson farkın kapanmasına izin vermezken, son 3 dakikaya girilirken Kaimakoglou'nun üç sayılık basketiyle fark 5'e indi ve Pao skoru 70-65'e taşıdı. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü sürdüren ve rakibine yakalanmayan Barcelona, karşılaşmadan 74-69 galip ayrıldı.

PANATHİNAİKOS: 69 - BARCELONA REGAL: 74
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Recep Ankaralı  (Türkiye), Robert Lottermoser  (Almanya), Olegs Latisevs  (Letonya)
Panathinaikos: Logan  11, Nick Calathes  9, Perperoglou  2, Smith  1, Vougioukas  4, Maric  13, Diamantidis  17, Batiste  2, Tsartsaris  4, Sato, Kaimakoglou  6
Barcelona Regal: Huertas  21, Mickael  4, Eidson  5, Ndong  2, Erazem Lorbek, Rabaseda  4, Perovic  2, Wallace  12, Ingles  13, Sada  5, Vazquez  6,

1. Periyot: 20-21
Devre: 37-48
3. Periyot: 52-58

Sayfa Yükleniyor...