Anadolu Efes Pianigiani'nin peşinde

Anadolu Efes, İtalyan antrenör Simone Pianigiani'nin peşinde. Siena ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan Pianigiani'nin geleceği, başkan Mınucci'nin yaptığı açıklamalar sonrasında tartışılmaya başlanmıştı.

NTV Spor 16.05.2012 - 12:34
Anadolu Efes Pianigiani'nin peşinde

Gelecek sezon Turkısh Airlines Euroleague'de fınal four hedefiyle yola çıkan Anadolu Efes, İtalyan antrenör Simone Pianigiani'nin peşinde. Siena ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan Pianigiani'nin geleceği, başkan Mınucci'nin yaptığı açıklamalar sonrasında tartışılmaya başlanmıştı.

Bu sezon Euroleague'de iyi sonuçlar alamayan Anadolu Efes gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı. Ufuk Sarıca'nın yerine getirilen antrenör İlyas Zouros ile sezon sonunda yollarını ayıracak lacivert-beyazlılar, birkaç ünlü antrenörle görüşmelere başladı. Efes'in hedefindeki ilk isim Siena'nın İtalyan antrenörü Simone Pianigiani.

Siena ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Pianigiani'nin geleceği, İtalyan kulübünün başkanı Ferdinando Minucci'nin geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarla tartışılmaya başlanmıştı. Minucci, "Siena'nın gelecek sezon yeni bir döneme başlayacağı ve Pianigiani'nin takımda olup olmayacağını henüz bilmediğini" belirtmişti.
 
Montepaschi Siena'da Ergin Ataman'ın yardımcılığını yapan Pianigiani, baş antrenör olarak takımını iki kez Final Four'a taşımayı başarmıştı. Kariyeri boyunca başka bir kulüp takımında çalışmayan 42 yaşındaki koç, İtalya Milli Takımı'nın da  antrenörlüğünü yapıyor. Pianigiani'nin İtalya'sı Eurobasket 2011'de tek galibiyet alarak turnuvaya ilk turda veda etmişti. Pianigiani çalıştıracağı İtalya, 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde milli takımımız ile aynı grupta yer alıyor.

Geçtiğimiz sezona yaptığı flaş transferlerle giren Anadolu Efes, Türkiye Kupası yarı finalinde elenip, Euroleague'e Top 16'da veda ettikten sonra Ufuk Sarıca ile yollarını ayırmış ve Yunan antrenör İlyas Zouros ile anlaşmıştı. Ligde normal sezonu Galatasaray ve Banvit'in ardından üçüncü sırada bitiren Anadolu Efes, playoff yarı finalinde yoluna devam ediyor.

Sayfa Yükleniyor...