Gaziantep BB, Beko Basketbol Ligi'nde

Basketbol 2. Ligi play-off yarı final 3. maçında Selçuk Üniversitesi'ni deplasmanda 80-75 mağlup eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi.

NTV Spor 19.05.2012 - 20:02
Gaziantep BB, Beko Basketbol Ligi'nde

Basketbol 2. Ligi play-off yarı final 3. maçında Selçuk Üniversitesi, kendi evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 80-75 yenildi. Bu sonuçla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaya hak kazandı.

Her iki takımın da hızlı başladığı birinci periyodu Selçuk Üniversitesi, 25-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda hızlı başlayan taraf ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oldu. Art arda buldukları basketlerle farkı 2 sayıya kadar düşüren mavi-beyazlı ekip, daha sonra oyunun kontrolünü Selçuk Üniversitesi'ne kaptırdı. Etkili bir oyun sergileyen Selçuk Üniversitesi, devreyi 46-35 önde kapattı.

Devrenin ardından agresif bir oyun ortaya koyan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, üçüncü periyotta oyunun kontrolünü eline aldı. Ahmet ve Waller'in sayılarıyla aradaki farkı kapatan mavi beyazlı ekip, 3. periyotun sonunda 60-59 öne geçti ve son çeyreğe bu skorla girildi.

Maçın son periyodu ise oldukça sert geçti. Her iki takım da sayı bulmak için art arda ataklarda bulundu. Son periyodun 8. dakikasında Murat'la Dobie'nin çarpışması sonucu her iki oyuncu da yere yığıldı. Bir süre bilincini yitiren Murat, sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından saha kenarına alındı.

Maçın son saniyelerine 1 sayı geride giren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Murat'ın attığı 3 sayılık basketle 2 sayı öne geçti.

Maçın bitimine 7 saniye kala Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un faul atışı kazanması üzerine Selçuk Üniversitesi taraftarları sahaya yabancı madde atmaya başladı. Atılan maddelerden bazı oyuncular yaralanırken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular soyunma odasına gitti. Hakemlerin, oyunda kalan sürenin seyircisiz oynanmasına karar vermesi üzerine Selçuk Üniversitesi taraftarları salondan çıkarıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, maçı 80-75 kazanarak Beko Basketbol Ligi'ne çıkmaya hak kazandı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: 75 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 80
Salon: Torku Arena
Hakemler: Rüştü Nuran, Halil Baldemir, Ersan Ergüler
Selçuk Üniversitesi: Erdem 19, Dobie 26, Ufuk 6, İsmail 3, İlkay 5, Mustafa 8, Johnson 8, Onur, Ömer
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Erden 9, Umut 4, Hadi 6, Ahmet 11, Waller 19, Serhat 7, Murat 7, Salih 13, Ford 2, Mesut 2,
1. periyot: 25-17
Devre: 46-35
3. periyot: 59-60

Sayfa Yükleniyor...