Efes son nefeste finalde!

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin beşinci maçında Anadolu Efes, Bandırma'da Banvit'i 77-72 mağlup etti ve seride durumu 3-2 yaparak finalde yükseldi. Efes, şampiyonluk serisinde Beşiktaş Milangaz'ın rakibi oldu.

NTV Spor 26.05.2012 - 19:36
Efes son nefeste finalde!

FİNAL SERİSİNİN MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final beşinci maçında Banvit ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

Karşılaşmadan 77-72'lik skorla galip ayrılan Anadolu Efes final serisinde Beşiktaş Milangaz'ın rakibi oldu.

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu belirleyecek final serisi 29 Mayıs Salı günü başlayacak. Anadolu Efes, normal sezonu Beşiktaş'ın üzerinde tamamladığı için saha avantajının sahibi olacak. Final serisinin ilk iki maçı Sinan Erdem Spor Salonu'nda; geride kalan tüm maçlar ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. 7 maç üzerinden oynanacak seride, 4 galibiyet elde eden takım sezonu şampiyon olarak noktalayacak.

Erkan Veyseloğlu'nun sayılarıyla oyuna başlayan Banvit karşısında konuk ekip, Ermal Kurtoğlu, Dusko Savanovic Tarence Kinsey ve Kerem Tunçeri dörtlüsünün 11 sayısıyla 4.dakikaya 4-11 üstün girdi. Lance Williams'ın asistinde Erkan ile hücumdaki suskunluğunu bozan Bandırma temsilcisi, savunmadaki direncini de arttırarak oyuna ortak oldu. Ancak ilk periyotu Anadolu Efes, Esteban Batista ve Cenk Akyol'un sayılarıyla 15-19 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta Lacivert Beyazlılar Batista ve Cenk ile skor üretti. Cliff Hammomds ve Serkan Erdoğan ikilisiyle hücumları değerlendiren Banvit, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Anadolu Efes, devre sonunda da soyunma odasına 3 sayı farkla 36-39 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı. Savunmaların ön plana çıktığı bu dakikalarda Bandırma temsilcisi, Kalin Lucas'ın üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da Serkan Erdoğan'ın orta mesafe isabetiyle skoru eşitledi (42-42). Dusko Savanovic'in basketiyle yeniden skor üreten Anadolu Efes karşısında boyalı alanı etkili kullanan Banvit, dış atışlarda da Lucas ile isabetler buldu. Üçüncü periyotu Banvit, Kenan Bajramovic'in üç sayılık basketiyle 55-54 önde tamamladı.

 Mücadelenin final periyotunda tempo yükselirken, boyalı alanda Kerem Gönlüm ile Stanko Barac'ı iyi kullanan Anadolu Efes, Tarence Kinsey'in de turnikesiyle 5 sayılık farkı yakaladı (59-64). Mola alan Banvit, rakibinin hızını keserken, hücumda da Bajramovic ile Serkan'ın sayılarıyla 37.dakikada 67-66 öne geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde 39.dakikaya Oliver Lafayette'in üç sayılık basketiyle önde giren Anadolu Efes, Kalin Lucas'ın kaçırdığı turnike sonrasında taktik faulleri değerlendirdi ve karşılaşmadan da 72-77 galibiyetle ayrıldı.

BANVİT: 72 - ANADOLU EFES: 77
Salon: Banvit Kara Ali Acar
Hakemler: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Kaan Büyükçil
Banvit: Erkan 10, Barış 2, Williams 2, Davis 7, Simmons, Serkan 14, İzzet, Lucas 20, Cemal 4, Hammonds 4, Bajramovic 9
Anadolu Efes: Doğuş 2, Kinsey 6, Kerem Tunçeri 11, Savanovic 10, Ermal 5, Cenk 4, Kerem Gönlüm 17, Batista 9, Sinan, Lafayette 7, Barac 6,
1.Periyot: 15-19
Devre: 36-39
3.Periyot: 55-54

Sayfa Yükleniyor...