Kupaya ilk adım Kartal'dan!

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nde Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karışıya geldiği rakibi Anadolu Efes'i 82-75 mağlup etti ve final serisinde 1-0 öne geçti.

NTV Spor 29.05.2012 - 20:51
Kupaya ilk adım Kartal'dan!

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nde Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karışıya geldiği rakibi Anadolu Efes'i 82-75 mağlup etti ve final serisinde 1-0 öne geçti.

Serinin 2. maçı 31 Mayıs Perşembe günü tekrar Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Maçın ilk çeyreğinde Beşiktaş'ın etkili oyunu vardı. Özellikle Hawkins ve Serhat Çetin'in dış atışlarıyla skor üreten siyah-beyazlı ekip, periyodun bitimine 1 dakika kala, 20-11 öne geçti ve farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak çeyreğin kalan bölümünde farkı azaltan Anadolu Efes, farkı 5'e indirdi ve mücadelenin ilk çeyreği, Beşiktaş Milangaz'ın 20-15'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte ise mücadelede denge vardı. Beşiktaş, zaman zaman farkı artırsa da Anadolu Efes, bu periyotta daha organizeydi. İlk yarının sonlarına doğru savunmalar da sertleşince, iki takımın da sayıları serbest atışlarla geldi. Maçın ilk yarısı ise Beşiktaş Milangaz'ın 36-30 üstünlüğüyle sona erdi.

Siyah-beyazlı ekip, mücadelenin ikinci yarısına çok hızlı girdi. 3. çeyrekte Anadolu Efes'e büyük üstünlük kuran ve yabancılarıyla kolay sayılar bulan Beşiktaş, farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkardı. Maçtan kopmak istemeyen Anadolu Efes, son çeyreğe girmeden farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Final serisinin ilk maçında, 4. periyoda 62-53 Beşiktaş üstünlüğü ile girildi.

Anadolu Efes, son çeyrekte toparlandı ve farkı giderek eritmeye başladı. Stanko Barac ve Kerem Gönlüm'ün skorer oyunuyla rakibini yakalayan Efes, bitime 4 dakika kala farkı 4'e kadar indirdi. Kerem Tunçeri'nin organize ettiği hücumlarla Beşiktaş savunmasını çok zorlayan Anadolu Efes, son dakikaya girilirken farkı 2 sayıya getirdi.

Son dakika içinde kullandığı kritik serbest atışları sayıya çeviren Beşiktaş Milangaz, salondan 82-75 galip ayrıldı ve final serisinde 1-0 öne geçmeyi başardı.

Anadolu Efes'te 15 sayıyla oynayan Kerem Tunçeri ve 11 sayı kaydeden Stanko Barac, mağlubiyete engel olamadı. Beşiktaş Milangaz'da ise Mensah-Bonsu'nun 18 sayısı galibiyette büyük rol oynadı. Siyah-beyazlılarda 15 sayı kaydeden Zoran Erceg ve Carlos Arroyo da galibiyete katkıda bulundu.

ANADOLU EFES: 75 - BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: 82
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Recep Ankaralı, Halil Baldemir, Alper Özgök
Anadolu Efes: Kerem Tunçeri 15, Doğuş Balbay 6, Kinsey, Savanovic 9, Ermal Kurtoğlu, Batista 4, Cenk Akyol 5, Kerem Gönlüm 9, Sinan Güler 6, Lafayette 10, Barac 11
Beşiktaş Milangaz: Arroyo 15, Serhat Çetin 7, Hawkins 13, Mensah Bonsu 18, Ersin Dağlı 10, Erceg 15, Kartal Özmızrak 4, Kemp, Mehmet Ali Yatağan
1. Periyot: 15-20
Devre: 30-36
3. Periyot: 53-62

Sayfa Yükleniyor...