Panathinaikos pes etmedi!

Yunanistan Ligi final serisinde nefesleri kesen karşılaşmada Panathinaikos, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Olimpiakos'u 84-74'lük skorla mağlup etti ve durumu 2-2'ye getirdi. Şampiyonluk maçı Cumartesi günü oynanacak.

NTV Spor 30.05.2012 - 21:04
Panathinaikos pes etmedi!

Yunanistan Basketbol Ligi'nde Panathinaikos, kendi saha ve seyircisi önünde Olimpiakos'u 84-74 mağlup etti.

11 sayıdan geri gelmeyi başaran Panathinaikos'da Mike Batiste 23 sayı-11 ribaundla galibiyette önemli rol oynarken, Dimitrid Diamantidis 15 sayı, Kostas Kaimakoglou ve Sarunas Jasikevicius 12'şer sayıyla mücadele etti.

Olimpiakos cephesinde ise Acie Law 16 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Pero Antic 11 sayıyla oynarken, Vassilis Spanoulis 8 sayı-8 asistle maçı noktaladı.

Karşılaşmaya Antic'in basketleriyle başlayan Olimpiakos 5-0 önde geçmesinin ardından Kaimakoglou'nun sayılarına Dorsey'le yanıt verdi. Keselj ile farkı 7'ye yükselten konuk takım, rakibin 5-0'lık serisine engel olamayınca fark 2'ye düştü. Law ve Keselj ile farkı tekrardan açan Olimpiakos, Batiste'nin basketine engel olamayınca ilk çeyreği 19-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında fark bir baskete kadar indi. Pritezis'in turnikesi Olimpiakos'a nefes aldırırken, Spanoulis'in basketiyle fark 8'e yükseldi ve skoru 25-17'ye geldi. Papanikolaou'nun üç sayılık basketiyle fark 11'e gelirken, Diamantidis, Jasikevicius ve Smith'le 10-2'lik bir seri elde eden Panathinaikos farkı üçe indirdi. Son dakika içerisinde fark bir sayıya kadar inerken, Law'un üç sayılık basketine Diamantidis cevap verince Olimpiakos, soyunma odasına 38-36'lık skorla üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Jasikevicius'un basketiyle başlayan Panathinaikos, skorda öne geçti. Dorsey ve Spanoulis ile skordaki üstünlüğünü tekrardan eline alan Olimpiakos, Kaimakoglou'na Printezis ile yanıt verdi. Law'un devreye girmesiyle fark tekrardan 8 sayıya çıkarken, sahneye Batiste çıktı. Batiste tek başına farkı eritirken 8-0'lık seriyle skor 55-55'e geldi. Acie Law, takımına nefes aldırırken Olimpiakos üçüncü çeyreği 58-55 önde bitirdi.

Final periyoduna Printezis'in basketleriyle başlayan Olimpiakos'a Diamantidis cevap verdi. Jasikevicius, Panathinaikos adına skoru eşitlerken, Batiste'nin smacıyla ev sahibi takım skoru 62-60 yaptı ve öne geçti. Calathes'in sayılarıyla farkı açan Pao, son 5 dakikaya 69-61 önde girdi. Hines ve Keselj'nin basketlerinin ardından Antic'in kritik üç sayılık basketiyle fark ikiye inerken, Perperoglou'dan yanıt gecikmedi ve farkı tekrardan beşe yükseltti. Son bir dakikaya girilirken farkı koruyan Pao, Batiste'nin smacıyla son saniyelere 80-73 önde girdi. Kalan sürede de üstünlüğünü sürdüren ev sahibi takım karşılaşmadan 84-74 galip ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...