Beşiktaş Milangaz Euroleague'de!

Beşiktaş Milangaz'a Euroleague müjdesi... Beko Basketbol Ligi'nde final oynayan ve Anadolu Efes karşısında 1-0 üstünlüğü bulunan Siyah-Beyazlı ekip, finali kaybetse de gelecek yıl ülkemizi THY Euroleague'de temsil edecek.

NTV Spor 31.05.2012 - 13:28
Beşiktaş Milangaz Euroleague'de!

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş Milangaz'a, Avrupa Basketbol Ligleri Birliği'nden (ULEB) THY Avrupa Ligi için müjdeli haber geldi.

THY Avrupa Ligi'nde gelecek sezon mücadele edecek ekiplerle ilgili yapılan açıklamada Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi play-off serisi finalisti olarak, gruplara direkt katılma hakkı tanıyan B lisansı verilecek takımlar arasında açıklandı.

Geride kalan sezonda THY Avrupa Ligi'nde yer alan Galatasaray Medical Park'ın isminin yer almadığı listede, Beşiktaş Milangaz, A lisansı sahibi olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'le birlikte Türkiye'yi temsil edecek ekipler arasında gösterildi.

ULEB, A lisansı sahibi kulüplere gelecek 3 sezon için, B lisansı verdiği kulüplere ise 1 sezon için Avrupa Ligi organizasyonunda yer alma hakkı tanıyor.

"ZATEN ŞAMPİYON OLARAK BU HAKKI ALACAKTIK"
Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, gelecek sezon THY Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek olmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu hakkı zaten kazanacaklarına inandıklarını kaydetti.

Takım olarak lig şampiyonluğuna kilitlendiklerinin altını çizen Ataman, "Bizim için memnuniyet verici bir gelişme ama zaten şampiyon olup direkt katılma hakkını alacaktık. Biz ligi şampiyon tamamlayacağız. Bu aşamada çok önemli bir karar olarak görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...