Cim Bom'un da Euroleague şansı var! (Video)

Geçtiğimiz sezon THY Euroleague’de büyük bir çıkış yapan ancak önümüzdeki sezon için henüz katılım hakkı elde edemeyen Galatasaray için hala bir umut var! İşte Galatasaray’ın Euroleague’e giriş yolu...

NTV Spor 31.05.2012 - 14:14
Cim Bom'un da Euroleague şansı var! (Video)

Galatasaray Medical Park, geçen sezon THY Euroleague'e ön elemeden katılmış ve umulanın üzerinde bir performans sergileyerek Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker ile birlikte son 16'ya kalmıştı. Sarı kırmızılıların özellikle oynadığı tüm maçları kazanan CSKA Moskova'yı mağlup eden ilk takım olması büyük sükseye yol açmıştı.

Ancak Galatasaray, Euroleague'de son 16'ya kadar kalarak gösterdiği başarılı performansını Beko Basketbol Ligi'nde sürdüremedi. Sarı kırmızılıların yarı finalde Beşiktaş Milangaz'a elenmesi sadece şampiyonluk şansının yitirilmesine yol açmadı aynı zamanda THY Euroleague planlarını da bozguna uğrattı.

Euroleague'de A Lisansı'na sahip olduğu için her sene doğrudan katılım hakkı olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in aksine böyle bir şansı bulunmayan Galatasaray, BBL'de finale çıkamayınca THY Euroleague hedefinden de uzaklaştı.

Euroleauge Yönetimi, Efes ve Fenerbahçe'nin ardından 3. bileti BBL finalisti Beşiktaş'a verdi, üstelik de doğrudan gruplara alarak...

GALATASARAY MADICAL PARK'A UMUT IŞIĞI!
THY Euroleague yönetimi, gelecek sezonki yapısı hakkında resmi açıklamasını yaptıktan sonra gözler geçtiğimiz sezon Euroleague'de başarılı bir yılı geride bırakan Galatasaray Medical Park'a çevrildi.
 
Beko Basketbol Ligi yarı finalinde Beşiktaş Milangaz'a elenerek Euroleague'e direkt katılım hakkını kaybeden sarı-kırmızılılar için Avrupa Ligi adına bir kez daha umut ışığı belirdi.
 
EuroCup şampiyonluğundan dolayı C Lisansı kazanan Khimki Moskova'nın, Rusya Ligi'nde finale kalarak elde ettiği B Lisansı, geçerli olacak. Bu durumda Euroleague'e direkt katılım anlamına gelen C Lisansı, "wild card" adı verilen özel davetiyeye dönüşecek. Bu da gruplara direkt katılım hakkının Euroleague yönetimi tarafından belirleneceği anlamına geliyor.
 
Galatasaray'ın şansı sadece Khimki'nin boşalttığı hak ile sınırlı değil. Özel anlaşmayla A Lisansı sahibi olan Roma, İtalya Ligi'ni 13. sırada bitirince, bu sezonki hakkını kaybetti. Bu da bir başka direkt katılım davetiyesinin boşa çıkacağı anlamına geliyor. Ancak kulislerde, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu hakkın Milano'ya devredileceği konuşuluyor.
 
Sarı-kırmızılı takım, direkt katılım davetiyelerinden birini alamazsa bile Euroleague ön elemelerine katılma hakkına sahip olabilir. Euroleague kural kitapçığına göre bu sezon sekiz takımla oynanacak Euroleague ön elemelerine katılacak takımlar, davetiyeyle belirlenebilir.
 
Ancak Galatasaray Medical Park'taki belirsizlik sürüyor. Sarı-kırmızılı takımın 14 Mayıs'ta sözleşme yenilediğini duyurmasına rağmen, Oktay Mahmuti ile henüz sözleşme imzalamamış olması en önemli soru işareti. Mahmuti, Euroleague davetiyesi için kulübün başvuru yapıp yapmayacağı sorusuna "Bu sorunun cevabını ben veremem, çünkü muhatabı ben değilim" yanıtını verdi.
 
Galatasaray yönetimi daha önce Lukşa Andriç'in sözleşmesindeki opsiyonu kullanmak istememiş ve oyuncuyu serbest bırakmıştı.

Sayfa Yükleniyor...