Komşuda zafer Olympiakos'un

Ezeli rakibi Panathinaikos’u 82-76 yenerek play-off final serisinde durumu 3-2’ye getiren Olympiakos, İstanbul’da düzenlenen THY Euroleague’de tarih yazdıktan sonra Yunanistan Ligi’nde de büyük bir başarıya imza atarak 15 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

NTV Spor 02.06.2012 - 21:05
Komşuda zafer Olympiakos'un

Yunanistan Ligi play-off finalinin beşinci ve son maçında Olympiakos ile Panathinaikos Pire'de Barış ve Dostluk Salonu'nda kozlarını paylaştı. NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Olympiakos rakibi Panathinaikos'u 82-76 yenerek 15 yıl sonra şampiyonluğu kazandı.

Karşılaşmaya iki takımda basketle başladı. Mücadelenin ilk 5 dakikası 7-6 Panathinaikos üstünlüğü ile geçilirken iki takımda 5 dakika boyunca sayı üretmekte zorlandı. Vasileios Spanoulis basketleri ile farkın açılmasına izin vermeyen Olympiakos'a konuk ekip Dimitris Diamantidis ile cevap verdi.

Hücum ribaundlarında etkili olan Olympiakos'a ilk çeyrekte önlem alamayan Panathinaikos üst üst potasında sayılar gördü. Pota altındaki etkinliğini iyi kullanan Olympiakos farkı 7 sayıya kadar çıkardı:18-11. Çeyerğin sonlarına doğru toparlanan Panathinaikos, Stratos Perperoglou'nun ilaç gibi gelen üçlüğü farkı bir anda 4'e indirdi ve ilk çeyrek 24-20 Olympiakos'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe Spanoulis'in basketi ile başlayan ev sahibi ekip farkı yeniden açarak 10 sayıya çıkardı:30-20. Spanoulis'i durmakta zorlanan Panathinaikos farkın açılmasına engel olamadı. İkinci çeyreğin ortalarına kadar ribaundlarda rakibine 12-2 üstünlük kuran Olympiakos, Spanoulis'in de iyi performansıyla molaya 34-25 önde girdi. Farkın azaldığı dakikalarda çemberi zorlayarak sayılar üreten Olympiakos seyircsinin de desteğini arkasına alarak skoru 42-29'a getirdi.

İkinci çeyrekte oyunu baştan sona kontrol eden ev sahibi Olympiakos soyunma odasına da 48-36 önde gitti.

Ev sahibi ekipte Spanoulis 16 sayı kaydederken Panathinaikos'ta ise Nick Calathes 15 sayı ile oyanadı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Panathinaikos, iyi savunma ve hücumlarla iki buçuk dakikada 7-0'lık bir seri yakalayarak farkı 5 sayıya kadar indirdi:48-43. Hücumda Calathes ile etkili olan konuk 12 sayılık farkı 5 sayıya indirdi. Olypiakos'ta top kayıpları yapan Spanoulis, üçüncü çeyreğin başlarında ilk yarıda ki performansını aratmaya başladı. ABD'li yıldız Law ile basketler bulan Olympiakos yeniden 5 sayılık seri yakalayarak molaya 53-47 önde gitti.

İlk yarıda ortalarda görünmeyen Law üçüncü çeyrekta attığı ekstra sayılarla Olympiakos'u ayakta tutan isim oldu. Law'un sayıları ile farkı tekrardan çift haneli rakamlara çıkaran Olympiakos, Spanoulis'inde yeniden oyuna girmesiyle krizden çıkmayı başardı:67-55.

Ev sahibi Olympiakos üçüncü çeyreği de 70-56 önde kapadı.

Son çeyreğin ilk dakikalarında Antic'in üçlüğü ile başlayan Olympiakos seyircisinin de rüzgarını alarak farkı açmya devam etti. Çeyreğin sonlarında küllerinden yeniden doğan konuk Panathinaikos farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başardı:80-76. Maçın tamamında üstünlüğü elinde tutan Olympiacos, ezeli rakibini 82-76 yenerek Yunanistan Ligi'nde mutlu sona ulaştı.

OLYMPIAKOS:82 PANATHINAIKOS: 76
1.PERİYOT: 24-20
2.PERİYOT: 48-36
3.PERİYOT: 70-56
4.PERİYOT: 82-76

Sayfa Yükleniyor...