İlkan Karaman Fenerbahçe'de

Fenerbahçe Ülker, geçen sezon Pınar Karşıyaka forması giyen İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Ülker, İlkan için TBF'ye resmi lisans başvurusunu yaptı.

NTV Spor 17.08.2012 - 11:48
İlkan Karaman Fenerbahçe'de

NTV SPOR ÖZEL HABER- Fenerbahçe Ülker'den transfer bombası. Sarı-lacivertli kulüp, 22 yaşındaki forvet İlkan Karaman ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre bu yıl draft edilen Karaman, kontratın ikinci yılından sonra NBA'e gitme hakkını elinde bulunduruyor.

İlkan Karaman, 2010 yılında Galatasaray Medical Park ile beş yıllık sözleşme imzalamış, fakat geçen iki sezonu Tofaş ve Pınar Karşıyaka'da geçirmişti. Ancak Galatasaray'ın İlkan Karaman ile yaptığı özel sözleşmeyi Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildirmemesi, geçen sezon Karşıyaka'da oynayan forvetin serbest kalmasına sebep oldu. Karaman, TBF kayıtlarına göre Karşıyaka'yla iki yıllık anlaşma yapmış; fakat bu yaz döneminde sözleşmenin feshedilmesiyle serbest kalmıştı.

ÖZSOY: İLKAN CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN
Fenerbahçe'de basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy, NTV SPOR'a yaptığı açıklamada imzayı doğrularken “İlkan, menajerleri aracılığıyla bizde oynamak istediğini söyledi. Teknik ekibimizin onayından sonra sözleşme durumunu araştırdık ve serbest olduğunu öğrendik. Bunun üzerine kendisiyle anlaşarak kontratı imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Bu imza sonrası İlkan Karaman ile özel sözleşmesi bulunan Galatasaray'ın TBF'ye itiraz etmesi bekleniyor.

2.06 boyundaki İlkan Karaman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri oynayacak A Milli Takım kadrosunda yer alıyor. Geçen yıl Karşıyaka'da oynayan İlkan, ortalama 23 dakika sahada kalarak 10.6 sayı-6.4 ribaund ve bir asist ortalamaları tutturmuştu.

Sayfa Yükleniyor...