Galatasaray'da Hawkins şoku!

Galatasaray Medical Park'ın ABD'li oyuncusu David Hawkins'te keyif verici yasaklı maddeye rastlandı. Hawkins 2007'de Roma'da oynarken de keyif verici yasaklı maddeden 3 ay ceza almıştı.

NTV Spor 22.01.2013 - 11:17
Galatasaray'da Hawkins şoku!

Basketbolda büyük şok. Galatasaray Medical Park'ın kaptanı David Hawkins'in doping testi pozitif çıktı. Sarı-kırmızılılar'ın Birleşik Amerikalı forveti David Hawkins, keyif verici yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle tedbirli olarak TBF Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Galatasaray Medical Park'ın kaptanı David Hawkins, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle tedbirli olarak Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

David Hawkins'e Galatasaray'ın 22 aralık 2012 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı maç sonrasında doping testi yapıldı. WADA akreditasyonu bulunan Köln Doping Kontrol Laboratuarı'ndan gelen doping testi sonuçları pozitif çıktı ve 30 yaşındaki forvetin A numunesinde yasaklı maddeye rastlandı.

İdrar örneğinde keyif verici yasaklı maddeye rastlanan David Hawkins'in savunması istendi ve yıldız oyuncu tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Sürecin devamı için David Hawkins'in savunması beklenecek. Eğer Hawkins B numunesinin açılmasını talep ederse, TBF Disiplin Kurulu karar vermek için Köln'den ikinci test sonuçlarını bekleyecek. Bu sonucun da pozitif çıkması durumunda cezası açıklanacak.

Bu olay, David Hawkins'in kariyerinde ikinci kez yaşanıyor. Birleşik Amerikalı forvet, Roma forması giydiği dönemde 5 Haziran 2007'deki Siena maçında da "Cannabis" kullandığı ortaya çıkmış ve Hawkins bu yüzden 3 ay ceza almıştı.

Tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Hawkins, tedbir kaldırılana kadar takımdan uzak kalacak. Amerikalı forvet, Galatasaray'ın bu akşam Eurocup'ta oynayacağı ULM maçında da forma giyemeyecek.

MURAT ÖZYER DE DOĞRULADI
Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nde 22 Aralık 2012 tarihinde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları maçın ardından David Hawkins'ten alınan doping numunesinin pozitif çıktığını belirtti.

"ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARDA OYNAMAYACAK"
Özyer, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından dün kendilerine konuyla ilgili bildirim yapıldığını aktararak, ''Federasyonumuzdan, Hawkins'in idrar örneğinde WADA'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir madde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Bunun devamında da oyuncumuz tedbirli olarak Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Kendisi önümüzdeki maçlarda oynayamayacak'' diye konuştu.

Doping testinin Almanya'daki Köln Doping Merkezi'nde yapıldığını vurgulayan ancak tespit edilen maddenin ismini açıklamayan Özyer, ''Bundan sonraki süreçle ilgili kulübümüz bir takım araştırmalar yapıp, açıklamada bulunacak'' ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...