Derbide zafer Fenerbahçe Ülker'in

Fenerbahçe Ülker derbi mücadelesinde Beşiktaş’ı, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 78-70 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Sarı lacivertliler bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkarmasına rağmen son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçı kazanarak Beko Basketbol Ligi’ndeki galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

NTV Spor 25.02.2013 - 21:56
Derbide zafer Fenerbahçe Ülker'in

Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftasında Euroleague Top 16 turunda aynı grupta yer alan Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Ülker, bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardığı maçta Beşiktaş'ı 78-70 mağlup etti ve ligdeki galibiyet serisini 5'e çıkardı. Sarı lacivertliler bu galibiyetle liderliğini sürdürdü.

Maçın ilk dakiakalarında iki takım da skor üretmekte zorlanırken, ilk 2.5 dakika basket olmadı. Markota'nın hücumda sahne almasıyla birlikte skor üstünlüğünü ele geçiren siyah beyazlılar, ilk 5 dakikayı 7-4 önde geçti. Beşiktaş'ın yaptığı hataları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, arayı kapatarak 8-7 öne geçti. Savunma sertliğini artıran sarı lacivertliler, kenardan gelen oyuncuların da skora katkı yapmasıyla birlikte farkı açmaya başladı ve ilk çeyreği de 17-11 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de üst üste basketlerle başlayan Fenerbahçe Ülker, skoru 22-11'e getirerek farkı çift hanelere taşıdı. Serhat Çetin ve Cemal Nalga'nın basketleriyle rakibine cevap veren Beşiktaş, farkı 6 sayıya kadar indirdi. Ancak skor üretmekte zorlanmayan sarı lacivertliler, ilk devrenin bitimine 5.5 dakika kala skoru 32-21 yaparak farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Beşiktaş'ın yaptığı basit top kayıplarından kolay sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına da 42-29 üstün gitti.

Karşılaşmanın 3. çeyreğine Beşiktaş çok hızlı başladı. Üst üste sayılar bulan siyah beyazlılar, ilk 2 dakika içinde farkı 10 sayıya indirdi. Fenerbahçe Ülker savunmasını aşmakta zorlanmayan Beşiktaş, arayı kapatmaya devam etti ve farkı 3 sayıya kadar indirdi. Çeyreğin son 2 dakikasına girilirken ipleri eline geçiren siyah beyazlılar, skoru 51-50'ye getirerek farkı 1 sayıya indirdi. Ev sahibi takım Cevher'in 3 sayılık basketiyle 53-51 öne geçerken, Fenerbahçe Ülker rakibine Batiste'nin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla cevap verdi ve son çeyreğe 53-53 eşitlikle girildi.

Son çeyreğin ilk bölümünde iki takım da skor üretmekte çok zorlandı. Ömer Onan ve Bogdanovic'in basketleriyle 5-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, son 5 dakikaya 66-58 üstün girdi. Markota'nın 3 sayılık basketiyle son 4 dakikaya girilirken siyah beyazlılar farkı 3 sayıya indirdi: 63-66. Ancak kalan bölümde oyunu kontrol eden Fenerbahçe Ülker, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve maçı da 78-70'lik skorla kazandı.

BEŞİKTAŞ: 70 - FENERBAHÇE ÜLKER: 78
Salon:
Abdi İpekçi
Hakemler: Rüştü Nuran, Erman Erdemli, Kaan Büyükçil
Beşiktaş: Eving 6, Muratcan Güler 2, Serhat Çetin 6, Markota 15, Vidmar 12, Cevher Özer 15, Cemal Nalga 3, Tutku Açık 7, Minard, Christoper 4
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 5, Sato 6, Bogdanovic 15, Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 2, İlkan Karaman 6, Preldzic 5, Andersen 12, Barış Ermiş 10, Batiste 3, Ömer Onan 12
1. Periyot: 11-17
Devre: 29-42
3. Periyot: 55-55
5 Faulle Çıkan: 39.48 Serhat Çetin (Beşiktaş)

ERTUĞRUL ERDOĞAN İLK SINAVINI VERDİ
Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılan karşılaşmada, sarı-lacivertli takımın yeni başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, ilk maçına çıktı.

İtalyan çalıştırıcı Simone Pianigiani'nin görevinden ayrılmasının ardından takımın başına geçen Erdoğan, ligdeki ilk sınavını Beşiktaş karşısında verdi.

Ertuğrul Erdoğan, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası maçları sırasında Pianigiani'nin rahatsızlığı nedeniyle takımın başında bulunmuş ve kupayı kazandırmıştı.

Beşiktaş'ta ise Curtis Jerrells'in yerine transfer edilen Ricky Minard, Fenerbahçe Ülker karşısında ilk kez kadroda yer aldı.       

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN TAKIMLARINA DESTEK
Karşılaşmayı iki kulübün anlaşması gereği sadece Beşiktaşlı taraftarlar izledi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın başından itibaren takımlarına büyük destek verdiler. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun bazı bölümlerinde boşluklar gözlenirken, mücadeleyi 5 binden fazla taraftar takip etti.

Mücadeleyi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. Fenerbahçe Kulübü adına ise yöneticiler Talat Yılmaz, Semih Özsoy ve Yasemin Merçil salonda yer aldı.

Beşiktaşlı taraftarlar, daha önceki maçlarda olduğu gibi kulüp başkanı Fikret Orman'dan, eski başkan Yıldırım Demirören dönemiyle ilgili hesap sorması talebinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...