Pekoviç ve Bjelica'ya Fener kancası!

Fenerbahçe Ülker, yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için çalışmalara devam ediyor. Yeni antrenör Obradoviç'in listesinde, Nikola Pekoviç ve Nemanja Bjelica ilk sırada yer alıyor.

NTV Spor 09.07.2013 - 12:00
Pekoviç ve Bjelica'ya Fener kancası!

Fenerbahçe Ülker, yeni koçu Obradoviç'in istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Obradoviç'in ilk hedefi, İspanyol ekiplerinden Laboral'in formasını giyen Sırp forvet Nemanja Bjelica... 25 yaşındaki oyuncu, geçen sezon Turkish Airlines Euroleague'de, 9.9 sayı ortalama ile oynamıştı. 2.09 boyunda olmasına karşın, etkili bir dış şutör olarak tanınan Bjelica, bununla birlikte geçen sezon 3 sayı çizgisinin gerisinde istikrarı yakalayamadı. Sırp oyuncu, Avrupa'da sezonu yüzde 31 üç sayılık atış isabeti ile kapadı.

Fenerbahçe Ülker'in pota altı içinse ilk tercihi Nikola Pekoviç... NBA takımlarından Minnesota Timberwolves'un formasını giyen Pekoviç, istediği gibi bir kontrat alamazsa, Avrupa'ya dönmeyi düşünüyor. Obradoviç'in eski öğrencisinin yıllık 3.5 milyon euroya mal olması bekleniyor.

Bununla birlikte, geride kalan sezonda Minnesota formasıyla 16.3 sayı - yaklaşık 9 ribaund ortalaması ile oynayan Pekoviç, NBA serbest oyuncu pazarının gözde isimlerinden biri... Dwight Howard'ın Houston'a gitmesi sonrası, pazardaki en önemli pivot olarak gösterilen Pekoviç'in, kendi takımı Minnesota'nın da aralarında bulunduğu NBA kulüpleriyle 4 yıllık yaklaşık 50 milyon dolarlık bir sözleşme imzalaması gündemde...

PEKOVIC OLMAZSA ZORIC!
Sarı-lacivertliler, Pekoviç'in NBA'de kalması halinde rotayı Malaga'da oynayan Luka Zoric'e çevirecek. Zoric geride kalan sezonda, Euroleague'de 12.4 sayı ortalama ile mücadele etmişti.

MCCALEBB'E TEKLİF VAR
Bu arada oyun kurucu Bo McCalebb'e de İtalya'dan teklif var. Emporio Armani Milano yıldız oyuncuyu istiyor. McCalebb ile yolların ayrılması halinde, Fenerbahçe Ülker yönetimi, Milos Teodosiç'i almak için devreye girecek.

Sayfa Yükleniyor...