Fenerbahçe alışkanlık edindi! (ÖZET)

THY Euroleague'de mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe Ülker bu alışkanlığını 6. haftada da sürdürdü. İstanbul'da Budivelnik Kiev'i ağırlayan sarı-lacivertli temsilcimiz, rakibini 84-68 mağlup ederek TOP16'yı garantiledi.

NTV Spor 22.11.2013 - 21:37
Fenerbahçe alışkanlık edindi! (ÖZET)

Turkish Airlines Euroleague 6. haftasında Fenerbahçe Ülker ile Budivelnik Kiev karşı karşıya geldi. Ukrayna temsilcisini İstanbul'da 84-68 mağlup eden sarı-lacivertliler bu sonuçla TOP16'ya adını yazdırdı.

Temsilcimizde Obradovic'in şans verdiği 12 kişiden 10'u skor üretirken Bogdanovic 20, Zoric 15 sayı ile öne çıkan isimler oldu. Budivelnik'te ise Salenga 16, Minard 14 sayı ile mücadele etti.

NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanan maçta sayı perdesi Vidmar ile açılırken Fenerbahçe Ülker'in sayı kralı Bogdanovic üst üste bulduğu isabetlerle takımının skor yükünü çekti. 7'de 6 sahaiçi isabetiyle oynayan Hırvat yıldız ilk çeyrekte 12 sayı kaydetti. Hücumda sıkıntı yaşamayan temsilcimiz karşı potada Budivelnik Kiev'i durdurmakta zorlandı. Ukrayna temsilcisi boyalı alandan bulduğu sayılarla farkın açılmasına izin vermedi ve çeyrek 27-23 Fenerbahçe Ülker lehine noktalandı.

Sports Arena'daki maçın ikinci çeyreğinde bu kez sahneye çıkan isim Luka Zoric oldu. Boyalı alandan ikili oyunlarla rakipe potaya işleyen Zoric, Fenerbahçe Ülker'i önde tuttu. Konuk ekipte ise Minard ve Salenga buldukları sayılarla Budivelnik Kiev'i maçta tuttu. Periyodun sonlarında rakibinin hücumdan boş döndüğü bölümü iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker yıldızlarıyla farka koştu. Uzun süre sonra formasına kavuşan Ömer Onan'ın da katkısıyla arayı açan sarı-lacivertiler soyunma odasına 52-35 önde girdi.

Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin başında sayı bulmakta gecikse de Bogdanovic'in oyuna dahil olmasıyla Sports Arena'da sarı-lacivertli şov devam etti. Budivelnik Kiev'in kazanmaya yönelik çabaları her geçen dakika azalırken acele atışlar da Ukrayna ekibine yeterli olmadı. Oyun konsantrasyonundan ödün vermeyen Fenerbahçe Ülker, son on dakika 68-51 önde girdi.

Son çeyrekte skor üstünlüğünün verdiği avantajı iyi kullanan ve sürdüren Fenerbahçe Ülker, rakibinin maça ortak olmasına izin vermedi. Temsilcimiz hücumda vitesi düşürse de son bölümde genç yıldızı Metecan Birsen ile sayılar buldu ve maçı da 84-68'lik skorla kazandı.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla A Grubu'nda yenilgisizliğini sürdürerek TOP16'yı garantiledi. Budivelnik Kiev ise 6 maçta 5. yenilgisini aldı. Fenerbahçe Ülker gelecek hafta İspanya'da Barcelona'ya konuk olacak.

YANAL, ARENA'DA MAÇ KAÇIRIMIYOR
Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli ekibin Ülker Sports Arena'daki maçlarını kaçırmıyor.
     
Aziz Yıldırım ile beraber salona gelen Yanal, karşılaşmayı Yıldırım'ın yanında, Fenerbahçe Ülker bençinin arkasındaki tribünde takip etti.

Yanal, Ülker Sports Arena'da bu sezon daha önce oynanan CSKA Moskova ve Nanterre maçlarını da izlemişti.
     
Mücadeleyi, Fenerbahçe Kulübü'nün yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu ve Ahmet Özokur da izledi. Yöneticiler, Yıldırım ve Yanal ile beraber oturdu.
     
Karşılaşmayı, Fenerbahçeli Dirk Kuyt, Salih Uçan ve kaleci Mert Günok da locadan takip etti.

FENERBAHÇE ÜLKER: 84  - BUDIVELNIK KIEV: 68
Salon:
Ülker Sports Arena
Hakemler: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Marek Cmikiewicz (Polonya), Haris Bjedic (Bosna Hersek)
Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu 5, Bogdanovic 20, Bjelica 6, Vidmar 12, Zoric 15, McCalebb 3, Preldzic 6, Kleiza 4, Metecan Birsen 5, Ömer Onan 8, Barış Ermiş
Budivelnik Kiev: Ahearn 2, Minard 14, Salenga 16, Lavrinovic 7, Summers 10, Anisimov 6, Gorbenko, Strelnieks 11, Tishchenko 2, Lebedintsev

1. periyot: 27-23
Devre: 52-35
3. periyot: 68-51
5 faulle çıkan: 34.00 Lavrinovic (Budivelnik Kiev)

Sayfa Yükleniyor...