Cim-Bom'u uzunları taşıdı!

Turkish Airlines Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Zielona Gora engelini 76-57 ile geçti. Uzun oyuncularından ciddi skor katkısı alan Galatasaray'da Erceg, Macvan ve Furkan Aldemir yıldızlaştı.

NTV Spor 13.12.2013 - 22:09
Cim-Bom'u uzunları taşıdı!

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital ile Stelmet Zielona Gora Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Sahadan 76-57 galip ayrılan temsilcimiz 6. galibiyetine imza attı ve normal sezon maçlarının tamamlanmasına bir hafta kala grubunu ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

Uzun oyuncularından çok ciddi skor katkısı alan Galatasaray'da Zoran Erceg 19 ve Milan Macvan da 18 sayı üretti. Furkan Aldemir ise 11 sayı - 16 ribaund - 4 asistle galibiyette önemli rol oynadı. Genç oyuncu aldığı 16 ribaundla kişisel ribaund rekorunu da kırmış oldu.

Konuk takımda ise Koszarek ve Dragicevic 11'er sayıyla oynadı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Dragicevic basketleriyle geriye düşen Galatasaray Liv Hospital, Cenk, Macvan ve Furkan ile etkili oldu. Farkı eriten sarı-kırmızılılar Furkan'ın smacıyla ilk çeyreği 20-15 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında farkı çift hanelere taşıyan Galatasaray, Macvan ve Erceg ile skor üretti. Cel ve Brackins'in sayılarına yine Macvan ve Erceg ikilisiyle yanıt veren sarı-kırmızılılar farkın kapanmasına izin vermedi ve devre 41-30 sona erdi.

Furkan ve Erceg ile farkı 15 sayıya çıkartan temsilcimiz, Brackins ve Zamojski ile farkı eritmeyen isteyen rakibi karşısında Erceg, Furkan ve Cenk ile skor bulunca fark çift hanelerden aşağı düşmedi. Fark bir ara 18 sayıya kadar çıksa da Zamojski ve Walker'ın sayılarıyla konuk takım final periyoduna 61-47 geride girdi.

Son çeyrekte daha az süre alan oyuncularına şans tanıyan Galatasaray Liv Hospital, farkı açtı ve sahadan 76-57 galip ayrıldı.

GALATASARAY LİV HOSPİTAL: 76 - STELMET ZİELONA GORA: 57
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Petar Obradovic (Bosna Hersek), Marko Juras (Sırbistan)
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 1, Domercant 8, Sinan Güler 5, Erceg 19, Furkan Aldemir 11, Cenk Akyol 9, Macvan 18, Göksenin Köksal 5, Ender Arslan, Engin Atsür, Doğukan Sönmez
Stelmet Zielona Gora: Koszarek 11, Zamojski 8, Eyenga 2, Dragicevic 11, Cel 8, Bracskins 9, Walker 4, Hrycaniuk 2, Chanas, Kucharek, Sroka 2     
1. Periyot: 20-15
Devre: 41-30
3. Periyot: 61-47

Sayfa Yükleniyor...