G.SARAY-TRABZONSPOR (CANLI ANLATIM)

Süper Lig'in 10. haftasında TT Arena zorlu bir mücadeleye ev sahipliği yapıyor. Lig'de üst üste 3. galibiyetini almak isteyen Galatasaray, Halilhodzic sonrası Ersun Yanal ile yeni bir sayfa açan Trabzonspor kozlarını paylaşıyor.

NTV Spor 22.11.2014 - 16:21
G.SARAY-TRABZONSPOR (CANLI ANLATIM)

GÜNTEKİN ONAY (73. DK): Galatasaray ilk 15 dakika baskılı oynadığı maçın ikinci yarısında oyunun kontrolünü tamamen Trabzonspor'a vermiş durumda. İlginç olan golden sonra da sarı kırmızılıların evinde yenik duruma düşmüş bir takım görüntüsünden uzak olması.
 

HASAN ŞAŞ (65. DK) Prandelli'nin Emre-Umut değişikliğinde umut'u oyuna almış olması ne kadar doğru bir hamle ise, Emre'yi oyundan alması da o kadar yanlış bir karardı. Oyundan çıkan isim Yekta olmalıydı. Snejder'in girşinin ise takıma fayda sağlaması beklenirken tersi oldu. Sistemdeki değişiklik ile Umut-Burak-Sneijder ileri üçlüsünden etki beklenirken orta sahayı Trabzonspor'a kaptırdı. Bu da Trabzonspor'un ekmeğine yağ sürdü ve golü de buldular. Galatasaraylı oyuncular 65. dakika itibariyle oyundan düşmüş durumda. Trabzonspor son paslarda daha etkili olabilirse 2. golü de atabilirler.

RIDVAN DİLMEN (DEVRE ARASI) 15 ile 45. dakikalar arası Trabzonspor'un lehine giden bir maç izledik. Ancak şu çok önemli; Ersun Yanal'ın Salih ile konuşması lazım ya da belki de çıkarması lazım. Her an ikinci sarıdan gidebilir.


 
RIDVAN DİLMEN (DEVRE ARASI) 15. dakikadan sonra Trabzonspor, orta sahayı hızlı geçmeye başladı. Normal şartlarda Galatasaray'ın rakibini ofsayta düşürmesi lazım ama Trabzonspor, rakibini kendi sahasına itti. Bunu nasıl yaptı? Presle ve daha da önemlisi öne doğru oynayarak.
 

RIDVAN DİLMEN (DEVRE ARASI) Skora aldanmayalım çok iyi, hareketli, yüksek tempolu maç oluyor. İlk 15-20 dakika müthiş bir Galatasaray vardı. öyle bir hücum yaptılar ki; kornerle sonuçlanan, Barcelona gibilerdi. Gole dönüşmedi ama Galatasaray sanki bugün kaybetmeyeceği mesajını verdi.



HASAN ŞAŞ (25. DK) Prandelli, son maçta oynadığı sistemden vazgeçmiş görünüyor. Yine 4-4-1-1 oynuyor ama misal solda Dzemaili'nin yerine Yekta'yı oynatıyor. Buna rağmen Galatasaray ilk 25 dakika itibariyle daha etkili, gole daha yakın. Galatasaray'da çoğu futbolcu kendi yerinde oynamamasına rağmen daha etkililer. Ama Trabzonspor da yavaş yavaş oyunda dengeyi buluyor. Ancak Trabzonspor'un iki handikapı var: Salih ve Musa'nın sarı kartı var ve bunlar kırmızıya dönebilir.

GÜNTEKİN ONAY (15. DK): Galatasaray, geride kalan 10 haftanın en iyi ilk 15 dakikasını oynadı. Son derece hızlı, hareketli ve baskılı oynayan sarı kırmızılılar, Olcan ile de mutlak bir pozisyondan faydalanamadı. Trabzonspor ise 1 kontratak dışında kendi yarı sahasından çıkamadı.

Sayfa Yükleniyor...