Spor dünyası teröre karşı tek yürek!

Spor camiası, Ankara'daki terör saldırısına paylaştıkları mesajlarla tepki gösterdi.

NTV Spor 12.10.2015 - 11:12
Spor dünyası teröre karşı tek yürek!

Yaşanan olayın ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin yanı sıra Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig takımları ve oyuncuları baş sağlığı mesajıları yayınlayıp, tepki mesajları paylaştı.

Başta Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere çeşitli branşlardaki federasyonlar bu yönde açıklamalarda bulundu.

YABANCI FUTBOLCULAR DA UNUTMADI 
Türkiye'de şu an forma giyen veya geçmişte oynayan yabancı futbolcular da Ankara'daki terör olaylarında hayatını kaybedenleri unutmadı.

Galatasaray'da geçmiş sezonlarda forma giyen Didier Drogba ve Felipe Melo'nun yanı sıra halen sarı-kırmızılı takım kadrosunda yer alan Fernando Muslera, sosyal medyadan bu yönde mesajlar paylaştı.

Sarı-kırmızılı ekibin İtalya'nın Inter Kulübü'ne kiraladığı Brezilyalı futbolcu Alex Telles, instagram hesabında "Lütfen barış olsun" mesajı verdi.

Fenerbahçe'de geçmiş sezonlarda oynayan ve yakın zamanda futbolu bırakan Brezilyalı Alex de Souza da instagram hesabında "Geçmiş olsun Türkiye" mesajıyla acıya ortak oldu.

Sarı-lacivertli takımda forma giyen Josef de Souza ise konuyla ilgili "Bu denli bir kötülüğü anlamak imkansız! Çirkin saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de hazırlık maçları yapmak için Antalya'ya giden ve Beşiktaş ile yapacağı özel maçı yaşanan terör olayı nedeniyle iptal edilen Ukrayna Kulübü Shakhtar Donetsk de baş sağlığı mesajı yayımladı.

FATİH TERİM, FUTBOL KONUŞMADI
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 yenen A Milli Takım'da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında üzüntülerini dile getirdi.

Basın mensuplarından soru almayan Terim, maçı değerlendirmedi ve yaşanan acıyla ilgili duygularını paylaştı.

Milli takım da Çek Cumhuriyeti ile yaptığı karşılaşmaya UEFA'nın özel izniyle siyah bantla çıktı.

Türkiye liglerinde oynanması gereken maçlar 3 gün yas ilan edilmesinin ardından ertelendi.

Sayfa Yükleniyor...