Soçi 2014'e doping gölgesi

Soçi'deki 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda, dün adı açıklanmayan Alman bir sporcunun ardından bugün de Ukraynalı sporcu Lisogor'un doping testlerinde pozitif bulgulara rastlandığı belirtildi.

NTV Spor 22.02.2014 - 16:49
Soçi 2014'e doping gölgesi

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda dopingli sporcu sayısında artış yaşanmaya başlandı.

Organizasyonun resmi sitesinde yer alan açıklamada, dün adı açıklanmayan Alman bir sporcunun ardından bugün de Ukraynalı sporcu Marina Lisogor'un doping testlerinde pozitif bulgulara rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Disiplin Kurulu'nun Lisogor'un ifadesini aldığı ve durumu Ukrayna Olimpiyat Komitesi'ne bildirdiği bilgisine de yer verildi.

Sporcunun ifadesinde "Preductal" adlı ilacın içinde yasaklı madde olduğunu bilmediği için kullandığı itirafında bulunduğu ve bu durumun kasten olmasa da IOC'nin dopingle ilgili kurallarının ihlali anlamına geldiği vurgulandı.

IOC İletişim Direktörü Mark Adams, düzenlenen basın toplantısında yaşanan olayların kaygı verici olduğunu ve büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

IOC, adını açıklamadığı Alman bir sporcunun doping testlerinde de pozitif bulgulara rastlandığını dün açıklamıştı. Olayın ardından Almanya Olimpiyat Komitesi, biatloncu Evi Sachenbacher-Stehle'nin olimpiyatlardan diskalifiye edildiğini duyurmuş, İtalya Olimpiyat Komitesi ise aynı nedenlerle sporcuları William Frullan'ın da oyunlardan çıkarıldığını ifade etse de bu durum IOC tarafından onaylanmamıştı.

IOC, olimpiyatlar öncesinde yaptığı açıklamada, Soçi'deki Kış Olimpiyatları'nın doping kontrolü konusunda bir "milat" olacağını ve yapılacak kontrollerin önceki olimpiyatlara oranla çok daha sıkı olacağını vurgulamıştı.

Sayfa Yükleniyor...