Hafize Şahin'den tarihi başarı!

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde Türkiye tarihi bir madalya aldı. Hafize Şahin, Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu oldu.

NTV Spor 02.04.2014 - 21:02
Hafize Şahin'den tarihi başarı!

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününe Türkiye adına hafize şahin damga vurdu. Finlandiya'da düzenlenen şampiyonada kadınlar 60 kiloda mücadele eden Şahin, gümüş madalya kazanarak tarihe geçti.

Şampiyonaya çeyrek finalden başlayan Şahin, Belaruslu Nadzeya'yı tuşla, yarı finalde İngiliz Olga Butkevycha'yı 15-14 yenerek, Avrupa Şampiyonası'nda finali çıkan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Hafize Şahin, finalde İsveçli Malin Johanna Mattsson ile karşılaştı. Taktik hatası yaparak rakibine tuş pozisyonunda yakalanan sporcumuz, çizgi dışına kaçmaya çalışsa da tuş olmaktan kurtulamadı.

Hafize, yenilgiye rağmen Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyayı boynuna taktı.

Kadınlarda mücadele eden diğer sporcumuz Burcu Kebiç ise bronz madalyayı kaçırdı. Bronz için Moldovalı Nadalia Budu ile karşılaşan Kebiç, rakibine tuşla yenilerek şampiyonayı 5. Tamamladı.

Erkekler serbest güreşte ise ikinci gün mindere çıkan iki sporcumuz başarılı olamadı. 61 kiloda Münir Recep Aktaş ve 57 kiloda Sezer Akgül ilk tur maçlarını kazandıkları halde, ikinci turda rakiplerine yenilerek elendiler.

Sayfa Yükleniyor...