Selçuk Çebi gümüşte kaldı!

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarının son gününde 80 kiloda mindere çıkan Selçuk Çebi, finalde yenilerek gümüş madalya aldı. Yunus Özel ise 71 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

NTV Spor 06.04.2014 - 20:23
Selçuk Çebi gümüşte kaldı!

Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarının son gününde 80 kiloda mindere çıkan Selçuk Çebi, finalde yenilerek gümüş madalya aldı.
     
Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da yapılan şampiyonanın son günü grekoromen final müsabakalarında, daha önce büyüklerde uluslararası başarısı bulunmayan Yunus Özel, ilk olarak Finlandiyalı Henri Palomaki ile karşılaştı ve rakibine puan vermeden kazanmasını bildi.

Özel, ikinci tur maçında Azerbaycanlı Rasul Junayev'e 9-1 teknik üstünlükle yenildiyse de Azeri güreşçinin finale çıkması ile repesaj hakkı kazandı. Repesajda Letonyalı Mironovs Sergejs'i 8-0 teknik üstünlükle yenen Özel, Ukraynalı Armen Vardanyan ile bronz madalya için kapıştı.

İki kez rakibini minder dışına taşıyan Özel, ardından 1 sayı daha alarak skoru 7-0'a getirdi. Bu arada rakibi, Özel'in yüzüne vurunca 1 puan daha aldı. Ukraynalı güreşçi diskalifiye olarak Türkiye adına bugünün ilk madalyası geldi.
     
İki kez dünya şampiyonu olan bir dünya ikinciliği ile bir Avrupa üçüncülüğü bulunan Türk milli takımının altın umutlarından Selçuk Çebi ise grekoromen 80 kiloda, ilk maçında Polonyalı Michalik Tadeusz'u 1-0, çeyrek finalde Ukraynalı Shyhman Oleksandr'ı 3-0 ve yarı finalde Rus Bekkhan Ozdoev'i 6-0 önde iken tuş yaparak altın madalya için mindere çıkmaya hak kazandı.

Finalde Macaristanlı Peter Bacsi ile altın madalya için mücadele eden Çebi, rakibine karşı üstünlük sağlayamadı ve 1-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.
     
Türk güreşçilerden Ahmet Yıldırım ve Şeref Tüfenk de bugünkü müsabakalarda elenmişlerdi.

Sayfa Yükleniyor...