Bowman başarıdan emin!

Dünya rekortmeni ünlü yüzücü Michael Phelphs'in uzun yıllar antrenörlüğünü yapan Bob Bowman bir senedir Türk yüzücüleri yarışlara hazırlıyor.

NTV Spor 17.04.2014 - 00:09
Bowman başarıdan emin!

Türkiye'de son bir senede lisanslı sporcu sayısını 2 katına çıkardıklarını belirten yüzme milli takımı başdanışmanı Bob Bowman uzun vadede başarıdan emin olduğunu söyledi.

Bowman, “Türkiye'de yüzmenin gelişmesi ve her geçen gün ilerlemesi beni çok mutlu ediyor. Lisanslı sporcu sayısındaki artış da bu gelişmenin  en önemli kanıtı. Son 1 senede Türkiye'de lisanslı yüzücü sayısını 2 katına çıkardık. Bu şekilde çalışmaya devam edersek uzun vadede başarıların gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Federasyon'un son dönemde açtığı okullar da bize çok yardımcı oluyor. Amerika'nın Baltimore kentinde antrenör eğitimine başladık. Türkiye'den giden yüzme antrenörlerimiz Baltimore'de eğitim görüyor. Yine 5 milli sporcumuz da burada çalışmalarını sürdürüyor. Onların gelişimini çok yakından takip ediyorum. Türk yüzücüler değişime çok açık. Günlük ve haftalık antrenman programlarımızı yeniden düzenliyoruz. Öncelikle sporcularımızın kondisyonlarını güçlendirmek ve mental anlamda dayanılılıklarını arttırmak istiyoruz” dedi.

Sayfa Yükleniyor...