Phelps geri dönüş nedenini açıkladı!

Yeniden havuzlara geri dönen Michael Phelps bu kararının arkasındaki sebebi açıkladı. Olimpiyat şampiyonu yüzücü yarışlara dönmesindeki önemli etkenlerden birinin de kilo problemi olduğunu söyledi.

NTV Spor 24.04.2014 - 14:22
Phelps geri dönüş nedenini açıkladı!

Olimpiyat oyunları tarihinin en başarılı sporcusu Micheal Phelps, Londra 2012 sonrası emekli olduğunu açıklamıştı. Ancak Phelps'in emeklilik günleri uzun sürmedi.

Geçtiğimiz aylarda yeniden antrenmanlara başlayan ünlü yüzücü Arizona'da yapılacak yarışlara katılacak. 100 metre kelebekte mücadele edecek Phelps, yarış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

28 yaşındaki yüzücü yeniden yarışlara dönmesinde önemli etkenlerden birinin de kilo problemi olduğunu söyledi. Parlak kariyeri boyunca 18 olimpiyat altını kazanan yüzücü, "Yarışlara dönmemdeki öncelikli sebebim eski formuma kavuşmak. Bir ara 102 kiloya kadar çıkmıştım. Londra Olimpiyatları'nda ise 85 kilodaydım. Sporu bırakınca insan çok çabuk kilo alıyor. Antrenman döneminde ne kadar kilo vereceğimi ve performansımı nasıl geliştireceğimi görmek istedim" diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılıp katılmayacağı konusunda net bir açıklama yapmayan Phelps, elemeleri geçememe ihtimalinden çekinmediğini belirtti.

Olimpiyat oyunları tarihinin en çok altın madalya kazanan sporcusu unvanını elinde bulunduran Phelps, yüzmeyi sevdiğini ve başkalarının beklentilerini karşılaşamak gibi bir kaygısının bulunmadığını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...