"Şampiyon şehir adayıyız"

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım sürüyor. Güreşleri düzenleyen Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, NTV Spor'a konuk olarak hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Başkan Gürkan, tüm Türk halkını Edirne'yi görmeye çağırdı.

NTV Spor 09.06.2014 - 19:48
"Şampiyon şehir adayıyız"

Sözlerine Olimpiyatlardan sonra en eski organizasyonun Kırkpınar Güreşleri olduğunu hatırlatarak başlayan Recep Gürkan, oyunların düzenlendiği Edirne'nin mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğunu söyledi. 

Asırlardır gerçekleştirilen güreşleri 'Dünya Mirası' olarak niteleyen Gürkan, organizasyonun "UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası" listesinde yer aldığının altını çizdi. Recep Gürkan, Mimar Sinan'ın şaheseri Selimiye Cami'nin UNESCO listesinde yer aldığını belirtti ve yine Edirne düzenlenen Kakava Şenlikleri'ni de listeye dahil ederek dünya üzerinde kültür turizmi olarak 70-80 şehrin arasına gireceklerini söyledi. Öte yandan UNESCO'nun yeni konseptinden bahseden Gürkan, dünya çapında 20 şehrin dahil olacağı 'Şampiyon Şehir' listesine aday olduklarını aktardı. 

Recep Gürkan, daha önce organizasyon süresince konaklama alanında bir takım sıkıntıların yaşandığını ancak bu sorunu otellerin geliştirilmesiyle aştıklarını açıkladı. 

16-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile Edirne'yi turimz merkezine getireceklerini dile getiren Gürkan, güreşlerin yapıldığı güreş sahasının çevresindeki fuar alanında da iyileştirmelere gittiklerini sözlerine ekledi. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sözlerini güreşlerin yapılacağı meydanda ve tribünlerde yenilikler yapacaklarını dile getirerek noktaladı.

DOPİNGE SIKI DENETİM
Güreş Federasyonu, 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doping gölgesi düşmemesi için denetimleri sıkı tutuyor. NTV Spor'a konuşan Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doping gölgesi düşmemesi için olaya sıfır töleransla yaklaştıklarını söyledi.

Güreşler öncesi NTV Spor'a değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, denetimleri sıkı tuttuklarını vurguladı.

Yerlikaya, bu yıl yağlı güreş kurallarında ve ödül yönetmeliğinde değişiklikler yaptıklarını vurgulayarak Kırkpınar'ın sürprizlere açık hale geldiğini kaydetti.

 

Sayfa Yükleniyor...