"Yeniden başlama kararı aldım"

Dünya'nın en önemli bilardo oyuncularından Semih Saygıner, 7 yıl aradan sonra masalara geri döndü. Eylül'deki Dünya Kupası'na hazırlanan Saygıner, kararının perde arkasını NTV Spor ile paylaştı.

NTV Spor 05.07.2014 - 14:42
"Yeniden başlama kararı aldım"

Yıl 2007... Semih Saygıner, NTV canlı yayınında kariyerini dondurduğunu, "Belirsizlik süreci devam edip, sonuç alınana kadar resmi bilardo kariyerimi dondurma kararı aldım" sözleriyle açıklıyordu.

Başarılı oyuncu, 7 yıl boyunca hiçbir resmi turnuvaya katılmadı ancak istekasını hiç teslim etmedi. Bilardonun yaşayan efsanesi Semih Saygıner, resmen masalara dönme kararı aldı. Eski dünya şampiyonu bu süreçte yaşadıkarını anlattı.

Çok zor günler geçirdiğini ancak bu boş geçen dönemde bile antrenman yapmaya devam ettiğini ifade eden Semih Saygıner, "Tabii ki zor günler geçirdim. Masayı çok özledim fakat bu arada eksik kalmadım. Yurt dışında bazı özel turnuvalara gittim. Sadece resmi turnuvalarda yer almadım. Bilardoyu da bırakmadım zaten. Bu 7 senelik zaman içerisinde günde ortalama 4-5 saat antrenman yaptım. Eksiklerimi çalıştım. Başka şeyler denedim. Sonunda sahalara dönme kararı aldım. Çünkü 10 Mayıs'ta yeni bir yönetim geldi. Onun sonucunda yeniden başlama kararı aldım" dedi.

2 yıllık bir planın ilk adımı olarak, Eylül'de düzenlenecek Dünya Kupası'na katılacağını belirten Saygıner, "Ana tablodan başlamak, benim için çok önemli. Kendine koyduğum hedef, 2 yıllık bir hedef. Bu zaman içerisinde maçlara ve ortama ısınmak için çaba sarfedeceğim" şeklinde konuştu.

Kariyerini dondurduğu dönemde müzik ve oyunculukla ilgilenen ünlü bilardocu, hobilerinden de vazgeçmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

 

Sayfa Yükleniyor...