"Rıza'nın hedefi yeniden zirve"

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, ikinci kez dünya şampiyonu olmak istiyor.

NTV Spor 19.07.2014 - 23:32
"Rıza'nın hedefi yeniden zirve"

Kayaalp, memleketi Yozgat'ta bir restoranda düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.

Kayaalp, iftar sonrası yaptığı açıklamada, memleketini çok sevdiğini, her fırsata Yozgat'a geldiğini söyledi.

Kayaalp, Eylül ayında Özbekistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası için hazırlıklarının devam ettiğini belirtti.

Güreş sporunun yoğun çalışma temposu gerektirdiğine dikkati çeken Kayaalp, "Geçen ay Elmadağ'da ilk etap kampımızı gerçekleştirmiştik. İkinci etap kampı ise Bolu Aladağ'da yapıldı. Bugün Bolu Aladağ'da yapılan kamp sona erdi ve ben de kamp arasını fırsat bilerek memleketim Yozgat'a geldim" diye konuştu.

"AMACIM İSTİKLAL MARŞI'MIZI BİR KEZ DAHA OKUTMAK"
Dört Avrupa şampiyonluğu, bir dünya şampiyonluğu ve olimpiyat üçüncülüğü bulunduğunu belirten Kayaalp, "14-15 Eylül tarihlerinde Özbekistan'da yapılacak Şampiyona'da bir kez daha dünya şampiyonu olmak istiyorum. Amacım İstiklal Marşı'mızı bir kez daha okutmak ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek. Bu benim için en büyük gurur" şeklinde konuştu.

2016 Olimpiyat Oyunları'nda da şampiyon olmak için elinden geleni yapacağını belirten Kayaalp, "Bir sporcunun en büyük hayali ve hedefi olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanmaktır. Ben Avrupa ve dünya şampiyonluğunu tattım. Şimdi hedefim ise olimpiyat şampiyonluğu. Burada  olimpiyatlarda altın madalya alacağıma söz veriyorum. Bir yandan Avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanırken bir yandan da olimpiyatlara hazırlanıyorum. Olimpiyat oyunlarına 2 yıl gibi bir zaman olmasına rağmen şimdiden hazırlanıyorum. İnşallah olimpiyatlarda da şampiyon olarak hedefime ulaşacağım" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...