110 metrelik dev skorbord!

ABD NFL takımlarından Jacksonville Jaguars, stadını 63 milyon dolar maliyetle yeniledi. Bu giderin 20 milyon doları 35 milyon led kullanılan ve taraftarlara evlerindeki görüntü kalitesini sunacak olan yeni skorbord için kullanıldı.

NTV Spor 22.07.2014 - 16:27
110 metrelik dev skorbord!

Kulüplerin en önemli gelir kalemlerinden biri, pek çoğunun birincisi yayın hakları nedeniyle televizyon kanallarından geliyor. Kanallar, gelişen yayın teknolojilriyle en detay anlarına ulaşıp evlerinde maç izleyenlere ulaştırıyorlar. Stadyumlarda maç izlemek bilet fiyatları, ulaşım, yiyecek-içecek giderleriyle zorlaştıkça daha çok seyirci evlerinde kalıp televizyondan seyretmeyi tercih ediyor.

Bu kısırdöngü nasıl kırılacak diye kafa yoranlar var. Çözümlerden biri stadyumları oturma odasına dönüştürmek. Localar, buralarda tv yayını, ağırlama paketleriyle yiyecek-içecek servisi hepsi stadyumlarda konforu arttırmak için.

Şimdi ABD'de dev skorbordlarla yeni bir adım daha atılıyor. Buradaki “dev” sözcüğünde abartma yok. 362X60 ayak, bizim ölçülerimizle 110X18 metrelik bir skorbord başka hangi sıfatla tanımlanabilirdi?

NFL'de 2007'den beri play-off göremeyen Jacksonville Jaguars takımının sahibi olan  Shahid Khan, yüksek kalitede görüntü yayınlayabilen bu skorbordun 20 milyon dolarlık maliyetini (EverBank Field Stadyumu'na yapılan toplam yenileme masrafının 63 milyon dolar olduğunu hatırlatalım) bu nedenle göze alıyor.

Eskiden böyle bir skorbordun maliyeti çok daha yüksekti. 1990'larda bir ledin maliyeti yaklaşık bir dolar idi. Bugünün neredeyse yüz katı... Aksi takdirde Jacksonville Jaguars'ın 35 milyon 515 bin 200 led ile oluşturulmuş bu skorbordunu yapabilmek, maliyetini karşılamak mümkün olamazdı herhalde...

Bir skorborda 20 milyon dolar harcayan Khan, “Taraftarları yeniden statlara çekmek zorundayız. Bunun da yolu onlara evlerindeki imkanı sunmaktan geçiyor. Görüntü kalitesi dahil” diyor. Stadyum, daha doğrusu skorbord ilk sınavını Khan'ın sahibi olduğu Premier Lig takımı Fulham'ın burada 26 Temmuz'da D.C.United ile oynayacağı futbol maçında verecek.

Sayfa Yükleniyor...