"Çok rahat bir dalıştı"

Serbest dalışta 91 metreye inerek dünya rekoru kıran Milli Dalışçı Şahika Ercümen, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 23.07.2014 - 11:33
"Çok rahat bir dalıştı"

Serbest dalışta 91 metreye inerek dünya rekoru kıran Milli Dalışçı Şahika Ercümen NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

13 yaşından bu yana dalışla uğraşan Ercümen gerçekleştirdiği rekor ile ilgili olarak,"Aslında karışık duygular hissediyorum. Gazze'de yaşanan gelişmeler beni çok üzdü. Dalmadan önce son nefesimi Gazze'ye ithafen aldım. Suyun altında elde ettiğim en kolay derecelerden birini almış oldum. Antremanda bugün aldığım derecenin daha da üzerine çıktım. Rekoru biraz daha geliştirebilirdim ancak bir sonraki organizasyona kadar elimde tutmayı tercih ettim" ifadelerini kullandı.

Suyun altında her santimetre karede 8-9 kilo ağırlığında basınç oluştuğuna dikkat çeken Ercümen, "Bu çok yüklü bir şey. Birçok farklı fizyolojik değişimler yaşadım. Ekibimiz benim için her şeyi düşündü. Ben sadece nefesimi alıp daldım" şeklinde konuştu.

Elde ettiği rekor dışında çeşitli dallarda 4 dünya rekoru bulunan ve bir de Guinness rekoru bulunan milli dalışçı, "Dalmadan önce tek düşündüğüm şey rekordu. Bu dalış çok rahat bir dalıştı. Dünyada bu branşı deneyen birçok sporcu var. Ben de onların yaptığı derecelerin üzerine çıkmayı başardım" dedi.

"YENİ REKORLAR HEDEFLİYORUM"
Değişken ağırlıklı ve paletli disiplinde dünya rekoru kırarak ülkemizi gururlandıran Şahika Ercümen, gelecek yıla dek bir organizasyonun olmayacağını belirtti.

Ercümen,"Birçok yeni rekora imza atmak istiyorum. Önümüzdeki sezon Çanakkale'nin 100. yılı olduğu için oradaki şehitlerin anısına 100 metrenin altında bir dalış yapmak istiyorum" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...