İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda ilkbahar-yaz yarış sezonu başladı

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 30 Haziran Pazar günü 98. Gazi Koşusu Kupası'nın sahibini bulacağı ve 93 yarış gününü kapsayan ilkbahar-yaz yarış sezonu açıldı.

Haber Merkezi - NTV Spor 17.04.2024 - 15:25
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda ilkbahar-yaz yarış sezonu başladı

Sezonun ilk yarış gününde adaylarının yer aldığı Orhan Meker ve Ergin Talay koşuları olmak üzere toplam 10 yarış yapıldı. Orhan Meker Koşusu'nu "Dragon Flame", Ergin Talay Koşusu'nu ise "Blue Sunset" isimli safkanlar kazandı.

"TÜM ATLARIMIZIN AYAKLARI YERE DÜZ BASSIN"

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Gülnur Gülerci sezon açılışıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul ve Elazığ hipodromumuzda ilkbahar-yaz sezonumuzun açılışını yapıyoruz. Bütün çim yarışlarımızın, en güzel koşularımızın olacağı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün adına 98. Gazi Koşusu olmak üzere tüm güzel grup yarışlarını izleyebileceğimiz bir sezon olacak. Atçılarımızın heyecanla beklediği, taylarımızın koşacağı bir sezon bu. Ben 'tüm atlarımızın ayakları düz bassın' diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

775 KOŞU YAPILACAK

Bu yıl 98'incisi düzenlenecek Gazi Koşusu'nun hazırlıkları hakkında da bilgi veren Gülerci, "Büyük bir heyecanla hazırlıklarınızı yapıyoruz. Her yıl daha büyük atçılar için tayları hazırlamak, koşuya katılıp katılmayacağının son dakika heyecanını beklemek bambaşka bir duygu. Bu sene de mutlaka tüm güzel atlarımız bir arada Gazi Koşusu'nda koşacaklardır. Gayet güzel bir yarış izleyeceğimizi düşünüyorum. Gazi Koşusu'na tüm yarışseverleri, misafirleri bekliyorum. Yeni sezonumuz hepimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. İlkbahar-yaz yarış sezonunda, toplam 775 koşu yapılacak. Bu yarışların 444'ünde safkan İngiliz, 331'inde ise safkan Arap atları koşacak.

Sayfa Yükleniyor...