Boksta tarihi karşılaşma!

Las Vegas, 2 Mayıs'ta tarihi bir boks karşılaşmasına ev sahipliği yapacak... Uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmaya varan Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao, 250 milyon dolar ödüllü maçta ringde kozlarını paylaşacak.

NTV Spor 21.02.2015 - 11:32
Boksta tarihi karşılaşma!

Yaklaşık 5 yıldır süren görüşmeler sonuç verdi ve Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao, boks tarihinin en pahalı kapışmasında kozlarını paylaşmak için anlaşmaya vardı.

Son dönemin en iyi boksörleri olarak tanınan iki sporcu, 2 Mayıs'ta Las Vegas'ta ringe çıkacak. Şimdiye kadar çıktığı 47 karşılaşmanın hiçbirini kaybetmeyen Birleşik Amerikalı Mayweather ile 64 maçın 57'sini kazanan Filipinli Pacquiao'nun mücadelesinin ödülü ise 250 milyon dolar olarak belirlendi. Bu rakam; boks tarihinin en pahalı maçı manasına geliyor.

İkili arasında yapılan anlaşmaya göre; Mayweather ödülün yüzde 60'ını; Pacquiao ise yüzde 40'ını alacak. Dünyanın en zengin sporcularından biri olan ve asıl adı Floyd Joy Sinclair olan Mayweather; 37 yaşında. Profesyonel boks kariyerini namağlup sürdüren Birleşik Amerikalı sporcu; uluslararası birçok organizasyonda şampiyonluklar elde etti. Mayweather'ın karşısına çıkacak Manny Pacquiao ise 36 yaşında. Pacquiao da orta sıkletin son dünya şampiyonu unvanını elinde bulunduruyor.

 

Sayfa Yükleniyor...