NFL yıldızları NTV Spor'a konuk oldu

Amerikan futbolunun önde gelen isimleri Marshawn Lynch, DeAngelo Williams ve Gary Barnidge, “Sınır Tanımayan Amerikan Futbolu” projesini anlattı. NTV Spor'a konuk olan yıldızlar, Türkiye'de Amerikan futboluna olan ilgi karşısında şaşırdıklarını ve projenin, bu sporun gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

NTV Spor 01.03.2015 - 13:52
NFL yıldızları NTV Spor'a konuk oldu

Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL)'in 12 yıldız ismi, Çin ve Brezilya'dan sonra İstanbul'a geldi. Son Super Bowl finalisti Seattle Seahawks'ın yıldızı Marshawn Lynch, Carolina Panthers'ın eski oyuncusu DeAngelo Williams ve Cleveland Browns'dan Gary Barnidge, “Sınır Tanımayan Amerikan Futbolu” projesini NTV Spor'da anlattı. 

Türkiye'nin Amerikan futboluna olan ilgisi karşısında şaşırdığını söyleyen DeAngelo Williams, bu proje sayesinde genç oyunculara yardım etmeyi ve Amerikan futbolunun gelişmesini amaçladıklarını şu sözlerle ifade etti: “Türkiye'deki oyuncuların hangi seviyede olduğunu görmek istedik. Buradaki gençlerle birlikte antrenman yapmak çok yararlıydı. Türkiye'de ileride NFL'de oynayabilecek yetenekte oyuncular olduğunu düşünüyorum. Tabii ki başarılı olmak için yapılması zor şeylerin üstesinden gelmelisiniz.”

Cleveland Browns'ın hücum oyuncusu Gary Barnidge ise okuldaki başarının spora katkısına dikkat çekti ve şunları kaydetti: “Amerikan futbolunu uluslararası bir seviyede yaygınlaştırmak için bu projeyi başlattık. Kar amacımız yok. Türkiye'de birçok üniversite takımı olduğunu görmek beni şaşırttı. Buradaki genç oyunculara yardımcı olmak ve Türkiye'de Amerikan futbolunun gelişmesini sağlamak bizim için çok önemli.”

LYNCH İLK KEZ KONUŞTU!
Seattle Seahawks'ın yıldız ismi Marshawn Lynch ise başarılı olmak için fedakarlık yapılması gerektiğini vurguladı. Aynı dili konuşmamalarına karşın Türk oyuncularla rahatça iletişim kurabildiğini söyleyen Lynch, Türkiye'de çok güzel ağırlandığını ve buraya geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Marshawn Lynch, New England Patriots ile oynadıkları ve 28-24 kaybettikleri Super Bowl hakkında da ilk kez NTV Spor'a konuştu. Şampiyonluğu kaçırdıkları son pozisyonu değerlendiren Lynch, imajı yüzünden topun kendisine verilmediğini ima etti.

Sayfa Yükleniyor...