"Kırkpınar için prova olacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Mayıs Pazar günü 7'ncisi düzenlenecek Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne, yaklaşık bin pehlivan katılacak.

NTV Spor 08.05.2015 - 13:03
"Kırkpınar için prova olacak"

İzmit'teki bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, organizasyonun Türk yağlı güreşine önemli katkı sağladığını belirterek, yağlı güreşin 650 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu kaydetti.

Kocaeli bölgesinin minder ve yağlı güreş de büyük başarılar kazanan sporcular yetiştirdiğini anımsatan Aydın, "Burada Gazanfer Bilge ve Hasan Gemici Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olsalar da yağlı güreşte Kocaeli bölgesi büyük bir isim yapmıştır. Çünkü cumhuriyet tarihinin 5 altın kemerinin 3'ü Kocaeli bölgesinde bulunmaktadır. Aramızda 2 altın kemerli başpehlivanımız Ahmet Taşçı da var. Adına güreş düzenlenen Recep Güreşen ustamıza da sağlıklar diliyorum. Katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na da teşekkür ediyorum" dedi.

"KIRKPINAR ÖNCESİ PROVA OLACAK"
Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara da Kocaeli'nin yağlı güreşe olan ilgisinin her zaman devam ettiğini anlatarak, Kırkpınar'da güreşen başpehlivanların pazar günü burada olacağını vurguladı.

Yağlı güreşin Türk-İslam coğrafyasından gelen bin yıllık kültür mirası olduğunu belirten Kara, "Kırkpınar öncesi bütün pehlivanlar için Sekapark güreşleri, bir prova niteliğinde olacak. Kış boyu, pehlivan arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptılar. Herkes emeğinin karşılığını Kırkpınar'da almak ister. Kendimizi deneyip, göstereceğimiz yer olacak ve o yüzden kaliteli güreşler olacak" ifadesini kullandı.

"KIRKPINAR'DA ALTIN KEMERİ KUŞANMAK İSTİYORUM"
Kırkpınar başpehlivanlarından İsmail Balaban ise güreşlerin sakatlık yaşamadan geçmesini dileyerek, Sekapark'ta başpehlivanların rakiplerini yakından görme ve mücadele etme şansı bulacağını söyledi.

Sekapark'ta altın kemeri almak istediğini bildiren Balaban, "2013'te Kırkpınar'da altın kemerin sahibi oldum, 2014'te üst üste zorlu rakipler çektim, finale geldim ancak nasip olmadı. Kış döneminde iyi hazırlandım, bu yıl yine hedefim, Kırkpınar'da altın kemeri kuşanmak. Çeşitli bölgelerde yapılan güreşlerde rakiplerimizi deniyoruz. Kırkpınar bu yıl Ramazan ayından sonra olacak. O dönemde güreş olmayacağı için bizim için sıkıntı. Yine antrenmanlarımızı Ramazan döneminde de en iyi şekilde devam ettireceğiz. Kırkpınar'a hedef altın kemer olarak gideceğiz" diye konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...