İstanbul'da güreş şöleni

İstanbul'da 16-17 Mayıs'ta düzenlenecek 11. Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

NTV Spor 13.05.2015 - 14:07
İstanbul'da güreş şöleni

Kağıthane'deki Hasbahçe Kır Kahvesi'nde düzenlenen toplantıya Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç katıldı.

Fazlı Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada dördüncü kez Kağıthane'nin ev sahipliği yapacağı ve Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Bulgaristan, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak, Türkmenistan veMakedonya'dan toplam 150 güreşçinin katılacağını açıkladı.

Turnuvanın önemine dikkati çeken Kılıç, "Gençlerin ve sporcuların örnek alabileceği milli güreşçimiz Fevzi Şeker anısına düzenlenecek bu turnuva sayesinde İstanbul güreşe doyacak" ifadesini kullandı.

Farklı coğrafyalardaki Türk dünyasına ait kültürlerin bu turnuvayla bir araya geleceğini söyleyen İbrahim İlhami Koç ise, "Buradaki kültürleri de aslında yaşatmamız gerekiyor. Bu turnuvada yer alacak ülkelerin kültürlerini bir temaşa halinde sunarak, sporu da bununla birleştirip, insanları buraya çekebiliriz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...