"En az yarı final oynamak istiyoruz"

A Milli Hentbol Takımı, Üniversiade Oyunları için Ankara'da kampa girdi.

NTV Spor 24.06.2015 - 13:58
"En az yarı final oynamak istiyoruz"

Türkiye Hentbol Federasyonu Salonu'nda çalışmalarına başlayan milliler, ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

A Milli Takım Antrenörü Adnan Öztürk, oyunların 4 Temmuz'da başlayacağını, bu süreye kadar Ankara'da kamp yapacaklarını söyledi.

Öztürk, grupta Rusya ve Litvanya ile karşılaşacaklarını ve ilk hedeflerinin ilk 2 sırada yer alarak, çeyrek finale yükselmek olduğunu ifade etti.

Rusya'nın bir ekol olduğuna dikkati çeken Öztürk, "Grubumuzdaki takımlardan Litvanya bizim yenebileceğimiz ve yendiğimiz bir takım. Uzun yıllardır Rusya ile hiç karşılaşmadık" dedi.

Oyunlara katılacak kadronun A Milli Takım kadrosu ağırlıklı olduğunu belirten Öztürk, "Bunun yanı sıra milli takıma aday oyuncular da burada. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Çeyrek finalde Brezilya veya Macaristan gelebilir. O rakipleri de geçme ihtimalimiz yüksek. İkinci olarakta Üniversiade Oyunları'nda en az yarı final oynamak istiyoruz" dedi.

Ankara'daki kamplarının 3 Temmuz'a kadar süreceğini anlatan Öztürk, "Takıma ve oyuncularıma güveniyorum. İyi işler yapacaklarına inanıyorum. Madalya ne olur, onu bilemem" diyerek sözlerini tamamladı.

Güney Kore'nin Gwangju kentinde, 4-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Üniversiade Oyunları'na katılacak milli takımda yer alan sporcular şöyle:

Çoşkun Göktepe, İzzet Doğan, Recep Dege, Mikail Yıldırım, Tuğberk Çatkın, Onur Ersin, Orkun Söz, Muhammet Taş, Oğulcan Güney, Enis Yatkın, Uğur Erceylan, Adnan Tayfur, Ozan Arifoğlu, Adnan Diri, Yiğit Eröz, Serhat Yahşi.

Sayfa Yükleniyor...