Yılın maçı NTV Spor'da!

Bu akşam İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek tarihi maçta Amerikalı IBF Ağır Sıklet Dünya Şampiyonu Charles Martin unvan koruma maçına çıkıyor. Rakibi ise son derece güçlü biri isim 2012 Londra Olimpiyatları şampiyonu yenilgisiz Anthony Joshua. Ve bu tartışmasız yılın maçı NTV Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

NTV Spor 05.04.2016 - 10:46
Yılın maçı NTV Spor'da!

JOSHUA HAYATININ MAÇINDA
Olimpiyat şampiyonu olduktan sonra profesyonel kariyerine başlayan ve önüne kim çıkarsa çıksın hepsini nakavt ederek mağlup eden Nijerya asıllı İngiliz boksör Joshua, olimpiyat şampiyonluğundan sonra hayalini süsleyen en büyük maça çıkıyor.

CHARLES MARTIN YENİ DÜNYA ŞAMPİYONU
Tyson Fury'nin Wladimir Klitschko'yu yenmesinin ardından WBC hariç bütün şampiyonluklar Ntv Spor'dan da canlı yayınlanan mücadelede İrlandalı boksöre geçmişti. Ancak Fury IBF Ağır Sıklet Dünya Şampiyonluk maçı için sıra bekleyen Vyacheslav Glazkov yerine Klitschko ile rövanş yapmak istediğini açıklayınca federasyon unvanı boşa çıkarmıştı. Ve bu boşta kalan dünya şampiyonluk kemeri için en ön sırada bekleyen iki yenilgisiz boksör Charles Martin ve Vyacheslav Glazkov yine Ntv Spor'dan canlı yayınlanan gecede karşı karşıya gelmişti.

Amerika'da yapılan mücadelede Ukraynalı Glazkov'un sakatlanması sonucu kazanan Charles Martin olmuştu. Şimdi Martin, kazandığı bu kemeri korumak için olabilecek en zorlu rakip Joshua ile bu ringe çıkacak.

İKİSİ DE ŞAMPİYON İKİSİ DE NAMAĞLUP
Martin yaptığı 24 maçın 23'ünü kazanırken 1 kez de beraberlik yaşadı. 23 galibiyetinin 21'ini nakavtla elde etti. Joshua ise ringe çıktığı 15 maçının tamamını nakavtla kazandı beraberliği dahi yok. Martin daha önce 13 maçta yenilgisi bulunmayan Thompson, 10 maçta hiç kaybetmeyen Hernandez, 14'te 14 yapan Flores ve son olarak 22 maçta mağlubiyeti olmayan Glazkov'u yenerek ne kadar kuvvetli bir boksör olduğunu ortaya koymuştu.

Joshua ise son iki maçında önce  21 maçta 21 galibiyetli İskoç Gary Cornish'i ilk rauntta sonra da 16 maçta 16 galibiyeti bulunan ezeli rakibi Jameykalı Dillian Whyte'yi 7. rauntta nakavt etti. Ve dünya sıralamasında bir anda kendini zirvede bularak bu maça çıkmaya hak kazandı.

LONDRA ÇİFTE ŞAMPİYONLUK GECESİ
IBF Ağır Sıklet Dünya Şampiyonluk maçının dışında O2 Arena'da bir dünya şampiyonluk karşılaşması daha bulunuyor. Galli boksör Lee Selby ile Amerikalı boksör Eric Hunter IBF Tüy Sıklet Dünya Şampiyonluk maçı için ringe çıkacak. 21 galibiyeti tek yenilgisi bulunan Selby unvan koruma maçında 22 galibiyet 3 mağlubiyetle kariyerine devam eden Hunter'i ağırlayacak.

İNGİLİZ AZİZ GEORGE YENİLGİSİZ İSKOÇ'A KARŞI  
Aynı gece büyük ses getirecek maçlardan biri de "Aziz" lakaplı George Groves ile İskoçların büyük umutlar bağladığı namağlup boksör David Brophy arasında olacak. Brophy 17 müsabakada 16 galibiyet 1 beraberlik aldı. Eski Avrupa Şampiyonu İngiliz boksör Groves ise 3 kez dünya şampiyonluk maçına çıkmış bir boksör olarak ringde yer alacak ve WBC Süper Orta Sıklet Uluslararası Kemeri için mücadele verecek.

TARİHİ MAÇ LONDRA'DA VE NTVSPOR CANLI YAYINLAYACAK
İngiltere'de başkent Londra'da bulunan O2 Arena'da gerçekleştirilecek dev organizasyon bu  akşam saat 23.00'ten itibaren yine NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

 

Sayfa Yükleniyor...