Rocky 4'ün gerçeği yaşanacak!

Boks dünyası nefes kesecek maçları bekliyor... Moskova'daki gecede aynı organizasyonda 3 ayrı dünya şampiyonluk maçı yer alacak ve NTV Spor canlı yayınlayacak.

NTV Spor 12.05.2016 - 15:56
Rocky 4'ün gerçeği yaşanacak!

WBC Ağır Sıklet Dünya Şampiyonu Amerikalı Deontay Wilder unvan koruma maçı için Rusya'nın başkenti Moskova'da ringe çıkıyor. Aynı gece unvan birleştirme maçında Lebedev ve Ramirez kozlarını paylaşacak. Tarihi şampiyonluk şöleninde geceye damga vuracak bir diğer maç ise Kırgız boksör Bivol ile Dominikli Valera arasındaki dünya şampiyonluk karşılaşması.

MOSKOVA'DA ROCKY-4'ÜN GERÇEĞİ YAŞANACAK
Yıllar önce beyaz perdede tüm dünyayı etkileyen Rocky-4 efsanesi seneler sonra gerçek oluyor. Amerikalı şampiyon Wilder maç düzenleme ihalesini Rus promoter Andre Ryabinsky'e kaptırınca karşılaşmanın Moskova'da yapılması mecburiyete dönüşmüştü. WBC şampiyonluğuna daha önce Muhammed Ali, Mike Tyson, Lennox Lewis gibi efsaneler sahipti. Şimdi ise bu unvan Amerikalı Deontay Wilder'de. Basketbolcu Wilder, omuriliği ayrı olarak dünyaya gelen kızının tedavisi için 19 yaşında boksa başlamıştı.

POVETKIN VS WILDER ADETA BİRER NAKAVT MAKİNESİ
36 maçta 35 nakavtı bulunan ve tüm maçlarını kazanan siyahi süper star şampiyon Wilder 21 Mayıs'ta Ruslar'ın eski dünya şampiyonu Alexander Povetkin ile karşılaşacak. Povetkin'in ise 30 galibiyeti 1 mağlubiyeti mevcut. 22 nakavta sahip Povetkin sadece şampiyonlar şampiyonu Wladimir Klitschko'ya puanla kaybetmişti. ABD'den gelip hazırlıklarını İngiltere'nin Sheffield kentinde sürdüren Wilder "ben siyah Rocky'im bunu kabullenmeleri daha zor olacak" açıklamasında bulunarak tansiyonu bir hayli yükseltti.

AMERİKALI ŞAMPİYON WILDER 4. UNVAN KORUMA MAÇINDA
Deontay Wilder ise WBC Ağır Sıklet Dünya Şampiyonu olduğu maçta Haitili Bermane Stiverne haricinde tüm rakiplerini son zilden önce nakavtla yenerek maçlarını tamamladı. Sadece bu şampiyonluk maçı puanla biterken Stiverne sonrasında hepsi nakavtlı 3 kez unvanını korumayı başardı. Amerikalı Wilder, Rus şampiyon Povetkin karşısında ise 4. kez unvan koruma mücadelesi yapacak.

RUS ŞAMPİYON LEBEDEV ARJANTİNLİ ŞAMPİYON RAMİREZ'E KARŞI
WBA Boks Federasyonunun Cruiserweight Şampiyonu Rus Denis Lebedev ile IBF Boks Federasyonunun şampiyonu Arjantinli Victor Emilio Ramirez de bu tarihi gecede ringe çıkacak ve şampiyonluklarını birleştirme mücadelesi verecek. 91 Kg'daki bu dev maçta kazanan boksör ringden iki şampiyonluk unvanı kazanarak ayrılacak.

HAFİF AĞIR SIKLET UNVAN MAÇINDA KIRGIZ & DOMİNİK DUELLOSU
Moskova'da yaşanacak efsane maçlar arasında bir WBA Hafif Ağır Sıklet Dünya Şampiyonluk maçı eklendi. Herkesin büyük bir merakla şampiyonluk yolunu gözlediği Kırgızların yıldız ismi Dmitry Bivol, Dominik Cumhuriyeti'nden Felix Valera ile şampiyonluk unvanı için yumruklarını konuşturacak. Bu karşılaşma öncesinde her iki boksörün de yenilgisi bulunmuyor. Bivol 6 maç 6 nakavt, Valera ise 13 maçta 12 nakavtla namağlup kariyerlerine devam etmektedirler...

ÇEÇEN CHAKHKİEV VE RUS KUDRYASHOV FIRTINASI KOPACAK
Tüm maçlar bunlarla da sınırlı değil. Olimpiyat şampiyonu Çeçen boksör Rakhim Chakhkiev de boks şöleninde ringe çıkacak isimler arasında yer alıyor.

Tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği Rus Dmitry Kudryashov son aldığı şok nakavtlı yenilginin ardından Julio Cesar Dos Santos ile Cruiserweight sıralama maçına çıkacak.

MAÇLAR UNVAN KARŞILAŞMALARININ TEK ADRESİ NTVSPOR'DA
Mücadele 14.000 kişilik MegaSport Khodynka Ice Palace Arena'da gerçekleşecek. Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak tarihi boks resitali NTV Spor'dan 21 Mayıs Cumartesi 23.00'ten itibaren canlı olarak yayınlanacak.

 

Sayfa Yükleniyor...