"Hala rüyada gibiyim"

Kadınlar 100 metre engellide Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt, hala rüyada gibi olduğunu söyledi.

NTV Spor 31.07.2010 - 22:58
"Hala rüyada gibiyim"

İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 100 metre engellide Nevin Yanıt altın madalya kazanarak, bu branşta ilk madalya kazanan Türk atlet olarak bir ilke imza attı.

Büyük bir başarıya imza atarak Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt, yarışın ardından NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Çok büyük bir mutluluk yaşadığını anlatan milli atlet, “Yarışı bütün Türkiye izlemiştir zaten. Ben deliye döndüm orada. Çünkü bir sporcunun bu iş için zamanını harcadıktan sonra istediği en üst seviyeye ulaştım diye düşünüyorum. Ben zirveye çıktım. Bunun için çok mutluyum, çünkü emeğimin karşılığını aldım. Çalıştım, çalıştım, çalıştım... Başka hiçbir şey yapmadım. Sadece kendime inandım. Türkiye'ye bu yakışırdı. Teknik bir branşta Türkiye'nin nasıl önde olacağını göstereceğimi söylüyordum ve gösterdim.

Son çizgiyi geçtiği andaki duygularını da aktaran Yanıt, “Takoza çok rahat bir şekilde girdim. Yarışı bitirdikten sonra karşımda antrenörüm Cüneyt hocayı gördüm. Bana hemen bayrak geldi. Etrafıma bakınıyorum o anda ben miyim? Diye. Daha sonra skorborda baktığımda Nevin Yanıt adını görünce deliye döndüm. Çünkü gerçekten inanamadım önce. Hala da hayal görüyormuş gibiyim. Böyle bir mutluluk olamaz, benim için mutluluğun en güzeli diyebilirim. Herhalde madalyayı aldıktan sonra gerçeği göreceğim. Hala rüyada gibiyim” dedi.

Avrupa Şampiyonası boyunca çok rahat yarıştığının hatırlatılması üzerine milli atlet, “Yarı finalden 1 saat sonra finale çıkacağım için enerjimin hepsini burada harcamak istemedim. Serim çok iyiydi. Çok istediğim bir seriydi. Çünkü ilk 3 aynı seride yarıştık. Çok rahat olduğumu görünce ‘tamam altın madalya benim olacak' dedim. Bunu antrenörüm Cüneyt hoca beni uğurlarken ona da söyledim. Bu düşünceyle girdim yarışa” diye konuştu.

Gelecekteki hedeflerini de açıklayan Yanıt, “Daha yeni başlıyorum her şeye. İlk büyük yarışmamdaki ilk büyük başarım. Dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda da Türkiye altın madalya kazandırmayı düşünüyorum. Onun için çalışmalarıma devam edeceğim ve bundan sonra çok daha iyi olacak” dedi.

Sayfa Yükleniyor...