Kandemir: Önemli başarılara imza attık

Kandemir, curlingde kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını belirtti.

NTV Spor 29.10.2010 - 18:24
Kandemir: Önemli başarılara imza attık
Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, 25. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ile Türkiye'de daha önce yapılmayan branşlarda spor yapılmaya başlandığını ve başarılı sonuçlar alındığını söyledi.
        
Erzurum'da yapılacak Kış Universiade 2011 hazırlıkları çerçevesinde düzenlenen ve dün başlayan Uluslararası Nene Hatun Curling Turnuvası sürüyor.
        
Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, curlingde milli takımın geçen yıl oluşturulduğunu kaydederek, Türk sporcuların kısa sürede önemli başarılara imza attığını kaydetti.
        
Kış Universiade 2011 ile Türkiye'nin pek çok kış sporu ile tanıştığını kaydeden Kandemir, ''Çok kısa zamanda buzun satrancı olarak adlandırılan curlingde başarılı sonuçlar aldık. (Türkiye'de artık bu sporlar yapılmaya başladı ve çocuklar iyi sonuçlar alıyor) dedirteceğiz'' şeklinde konuştu.
        
DİSİPLİN KURULU TOPLANDI
Kamp yapmak üzere İskoçya'ya giden curling milli takımlarının disiplinsiz davranışlar sergiledikleri iddialarına ilişkin basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kandemir, şöyle konuştu:
''İddialarla ilgili disiplin kurulunu Erzurum'a çağırdım. Ne varsa ortaya çıkacak. Kamp ve disiplin yönetmeliğimiz var. Suçlu bulunması halinde sporculara ceza uygulanacak. Abartıldığı kadar büyük olayların olmadığını biliyorum. Hatalar elbette olabilir. Bunlar genç insanlar. Herkes böyle hatalar yapmıştır. Yargılamadan önce 'ilk taşı günahsız olanınız atsın' diyorum.''
        
Gençlik ve Spor Erzurum İl Müdürü Fatih Çintımar ise curling salonuna bölgede mezarı da bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Nene Hatun'un isminin verilmesinin son derece anlamlı olduğunu kaydetti. Çintımar, FISU yetkililerinin de salonu çok beğendiğini ifade ederek, ''Dünyada curling sporuna özel salonların olmadığını FISU yetkilileri söyledi. Biz de eğer bize uluslararası müsabakalar verilmesi halinde bu salonu tamamen bu branşa ayırabileceğimizi söyledik''dedi.

Sayfa Yükleniyor...