Facebook'tan ceza verdiler

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Disiplin Kurulu, sporcuların Facebook profillerini inceledi ve cezaları kesti.

NTV Spor 11.01.2011 - 11:16
Facebook'tan ceza verdiler

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Disiplin Kurulu, sporcu Hüseyin Topkar'a, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yer alan ifadeleri nedeniyle hak mahrumiyeti ve para cezası verdi.

Federasyon Disiplin Kurulu, yaptığı toplantıda Hüseyin Topkar'ın 21.08.2010-02.10.2010 tarihleri arasında Facebook'ta yer alan yazılarını ve 09.03.2010 tarihinde Vücut Geliştirme Sporcularını ve Kulüplerini Koruma Derneği'nin (VGSKD) forum sayfası dökümlerini inceledi.

Kurul, yaptığı inceleme sonucunda daha önce de aynı gerekçeyle hak mahrumiyeti cezası alan, ancak Tahkim Kurulu tarafından cezasında indirime gidilen Hüseyin TOPKAR'a, "1 yıl hak yoksunluğu ve 10 bin TL para cezası" verdi. Disiplin Kurulu, Topkar'ın suçu 2. kez işlemesi nedeniyle, talimat gereği cezada artırıma gitti ve sporcunun cezasını, "1.5 sene hak yoksunluğu ve 15 bin TL para cezası" olarak belirledi.

Sayfa Yükleniyor...