"Branşların hiçbirisini küçümsemiyoruz"

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tüm spor branşlarına destek vermeye çalıştıklarını belirtirken, şampiyon bilardocuları makamında kabul etti.

NTV Spor 29.03.2011 - 13:42
"Branşların hiçbirisini küçümsemiyoruz"
Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, spor branşlarının hiçbirisini küçümsemeyerek ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.
        
Yunus Akgül, Almanya'nın Viersen kentinde 17-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Üç Bant Bilardo Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Tayfun Taşdemir, Lütfi Çenet ile federasyon başkanı Uğur Kurugöllü ve asbaşkan Erbay Küçet'i makamında kabul etti.
        
Kabulde Türkiye olarak sporun her branşında iyi olduklarını ifade eden Akgül, artık 2012 Londra Olimpiyatları'na odaklandıklarını kaydetti.
        
Akgül, sporda iyi gelişmeler yaşandığını ve devletin büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini belirterek, ''Herkesin performans sporcusu olması gerekmiyor. Önemli olan sokaktan birkaç çocuğun daha kurtularak spor disiplinini alabilmesi. Bilardo, bocce,
bowling, dart gibi herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Branşların hiçbirisini küçümsemiyoruz. Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Bunun göstergesi de elde edilen madalyalar.'' dedi.
        
Federasyon başkanı Uğur Kurugöllü de eğlence ve ÖTV vergisinin bilardonun gelişmesini engellediğini belirterek, ''Vergiler nedeniyle salonlarımız kahvehaneye dönüştü. Eğlence ve ÖTV vergisi bilardonun gelişmesindeki en büyük engel. Engel aşılınca kahvehanelerin yüzde 80'i salona dönüşür'' dedi.
        
Milli bilardocu Tayfun Taşdemir ise ödül yönetmeliğinden yeterince yararlanamadıklarını belirterek Akgül'den destek istedi.

Sayfa Yükleniyor...