Hacettepe askıya alındı

Dünya Antidoping Ajansı, Hacettepe Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye Doping Kontrol Merkezinin lisansını askıya aldı.

NTV Spor 01.06.2011 - 07:28
Hacettepe askıya alındı

Dünya Antidoping Ajansı (WADA), Hacettepe Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye Doping Kontrol Merkezinin lisansını askıya aldı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, WADA'nın lisansın askıya alınmasına yönelik yazısının kendilerine ulaştığını söyledi.

Yazıda, inceleme sonuçlanıncaya kadar lisansın askıya alındığının yer aldığını belirten Erdener, ''Herhangi bir süre belirtilmemiş. Zaten bu, süreç içinde beklenen bir durumdu. Bizden dokümanlar istemişlerdi. Onları gönderdik ve sonuçlarını bekliyoruz'' diye konuştu.

Doping Kontrol Merkezi, şubat ayında başta Fenerbahçe'nin ABD'li eski basketbolcusu Diana Taurasi'nin de aralarında bulunduğu 4 sporcunun analiz sertifikaları hatalı olduğu gerekçesiyle geri çekmişti. Taurasi'nin yanı sıra Gençlerbirliği futbolcusu Orhan Şam ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kadın basketbolcusu Monique Coker'ın da cezaları geri çekildi.

Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak gösterilen Taurasi, bu sezon yeniden ülkemizde Galatasaray Medical Park forması giyecek.

Sayfa Yükleniyor...